Ζαούτης: Η τρίτη δόση δρα ταχύτερα και παρέχει πιο μακρόχρονη προστασία

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν σταθεροποίηση της κατάστασης τις τελευταίες μέρες, αν και το σύστημα υγείας πιέζεται ακόμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση του ιικού φορτίου και στην Αττική, αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

«Να σπεύσουν οι πολίτες να εμβολιαστούν»

Ο Θ. Ζαούτης υπογράμμισε την ανάγκη να σπεύσουν οι πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν πως στις ηλικίες 18-60 ετών οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ή είναι διασωληνωμένοι, είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 98% και οι πλήρως εμβολιασμένοι σε ποσοστό 2%.

Παράλληλα, στις ηλικίες 60-69 το ποσοστό των ανεμβολίαστων ασθενών που είναι σε ΜΕΘ ή διασωληνωμένοι ανέρχεται στο 97%, ενώ των πλήρως εμβολιασμένων στο 2,5%.

Τόνισε, επίσης, ότι τα σημερινά νούμερα θα είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες ημέρες. Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η δράση της τρίτης δόσης είναι πολύ πιο γρήγορη από δύο εβδομάδες. Τέλος, ο Θ. Ζαούτης εξήγησε ότι με την τρίτη δόση παρέχεται πιο μακρόχρονη προστασία από τον ιό, ανανέωση της ανοσίας.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.liberal.gr