Υπουργός Άμυνας: Από τα αποθέματα το υλικό που στέλνεται στην Ουκρανία – Δεν αποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας

Υπουργός Άμυνας: Από τα αποθέματα το υλικό που στέλνεται στην Ουκρανία – Δεν αποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας

«Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ που πράττουν το ίδιο».

Νωρίτερα σήμερα οι κύριοι Δρίτσας, Τσίπρας και Κατρούγκαλος σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «σε χθεσινή δήλωσή του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Όστιν αποκάλυψε ότι “σήμερα πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία”». 

«Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και την ίδια στιγμή δεν εξασφαλίζονται όροι αντιμετώπισης ενδεχόμενης νέας έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», ανέφεραν ακόμη οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

To άρθρο Υπουργός Άμυνας: Από τα αποθέματα το υλικό που στέλνεται στην Ουκρανία – Δεν αποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr