Παρασκευή
12.08.2022

Υπουργείο Εσωτερικών: Οι πραγματικοί αριθμοί τορπιλίζουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Υπουργείο Εσωτερικών: Οι πραγματικοί αριθμοί τορπιλίζουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Στις ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων απαντά το υπουργείο Εσωτερικών.

Κάνει λόγο για ψευδούς ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στα ψεύδη, τη συκοφαντία και τα fake news. Αναφέρει μάλιστα ότι ο αριθμός των μετακλητών υπάλληλων είναι τώρα μικρότερος σε σχέση με την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση.

«Με αφορμή τους ψευδείς ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων επισημαίνονται τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων της Κυβέρνησης έχει απαντηθεί επανειλημμένως και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επενδύει αντιπολιτευτικά στα ψεύδη, τη συκοφαντία και τα fake news.

Ωστόσο, επειδή η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη, παρατίθεται για μία ακόμη φορά η εξέλιξη του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου. (apografi.gov.gr)

Σύμφωνα με αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν στο σύνολο της διακυβέρνησής του απασχολούσε σταθερά πάνω από 1.000 μετακλητούς υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 ξεπέρασε τους 1.080. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί αυτό τον αριθμό οριακά στους 1.000.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί σκανδαλωδώς ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται μηνιαίως κατά 50. Ένας απλός πολλαπλασιασμός του αυθαίρετου αυτού αριθμού με τους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αρκεί για να καταδείξει και να καταρρίψει το τεράστιο αυτό ψεύδος.

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να χρεώνουν στην Κυβέρνηση τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου το άθροισμα να εξυπηρετεί το αφήγημα τους.

Δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους και, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί θα πρέπει να χρεώνονται στην Κυβέρνηση».

Δείτε το σχετικό έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών 

To άρθρο Υπουργείο Εσωτερικών: Οι πραγματικοί αριθμοί τορπιλίζουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς υπαλλήλους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr