Υπουργείο Εργασίας: «Ενημερώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η εγκύκλιος για τον καύσωνα έχει εκδοθεί από 15 Ιουνίου»

Υπουργείο Εργασίας: «Ενημερώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η εγκύκλιος για τον καύσωνα έχει εκδοθεί από 15 Ιουνίου»

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε σε ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση του καύσωνα, έδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. «Έχει εκδοθεί εγκύκλιος ήδη από τις 15 του μηνός», απαντά το Υπουργείο στην Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, με αφορμή δηλώσεις της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, με τις οποίες καλεί το Υπουργείο «να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών», κάνοντας λόγο μάλιστα «για ολιγωρία σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι:

«Η εγκύκλιος εκδόθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου και ανακοινώθηκε με σχετική ανακοίνωση Τύπου, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (https://ypergasias.gov.gr/nea-psifiaka-ergaleia-gia-tin-prostasia-ton-ergazomenon-apo-tin-thermiki-kataponisi/).

«Εν πάση περιπτώσει, τόσο για τον καύσωνα όσο και για την αντιπολίτευση, που παραβιάζει ανοιχτές θύρες, συνιστούμε ψυχραιμία», σημειώνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Ξενογιαννακοπούλου: «Δεν έχει εκδώσει εγκύκλιο το Υπουργείο Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων στον καύσωνα»

«Ολιγωρία του Υπουργείου Εργασίας σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα. Να εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος.». Αυτό ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωση της, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και σημείωνε:

«Παρότι εδώ και μέρες υπήρχε η πρόγνωση της ΕΜΥ ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει συνθήκες καύσωνα που μάλιστα προβλέπεται να έχει διάρκεια, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ολιγωρήσει σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων. Οφείλει να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, καθώς και οδηγίες για την διενέργεια των αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών ελέγχων στους χώρους εργασίας από την Επιθεώρηση Εργασίας».

To άρθρο Υπουργείο Εργασίας: «Ενημερώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η εγκύκλιος για τον καύσωνα έχει εκδοθεί από 15 Ιουνίου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr