Βρούτσης: Στο τραπέζι η παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους

Βρούτσης: Στο τραπέζι η παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους

Tο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου

Παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από την πανδημία, εργαζομένων, ανέργων και επιχειρήσεων, θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o κ. Βρούτσης ανέφερε πως η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ συνεχίζεται μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, σε εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η παράταση του επιδόματος αυτού μέχρι το τέλος του 2020.

Παράλληλα, το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου. «Το πρόγραμμα ήρθε για να μείνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για το δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που θα καταβληθούν να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. «Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εργαζόμενους. Το δώρο των Χριστουγέννων θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου» ανέφερε.

Σχετικά με το δώρο του Πάσχα, ο κ. Βρούτσης είπε πως θα καταβληθεί σε όσους δεν το έχουν λάβει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Εργασίας αντέκρουσε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για το φθινόπωρο και «πολύ σωστά δεν έριξε όλα τα ρίξαμε όλα τα ‘καύσιμα’ από την αρχή».

Πηγή: Newmoney.gr