Βρετανία – Τι θα γίνει όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ – Νέα στοιχεία για την «Επιχείρηση London Bridge»

Βρετανία – Τι θα γίνει όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ – Νέα στοιχεία για την «Επιχείρηση London Bridge»

Έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Politico αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα τι θα συμβεί μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα, η οποία έκλεισε τα 95 τον Απρίλιο, είναι υγιής και συνεχίζει να ακολουθεί ένα δραστήριο πρόγραμμα ενώ δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι αυτά τα σχέδια μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα.

Το σχέδιο ονομάζεται, «Επιχείρηση London Bridge» όπως έγινε γνωστό το 2017, ενώ αντίστοιχα σχέδιο υπήρχε για τον Πρίγκιπα Φίλιππο που απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ.

Τις ώρες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί ένας «καταιγισμός κλήσεων» για να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ένας αριθμός ανώτερων υπουργών και αξιωματούχων.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από τον ιδιωτικό γραμματέα της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος θα ενημερώσει επίσης το γραφείο του Συμβουλίου του Προσωπικού Συμβουλίου, το οποίο συντονίζει τις κυβερνητικές εργασίες για λογαριασμό του μονάρχη.

Το κοινό θα το μάθει για πρώτη φορά όταν δημοσιοποιηθεί “επίσημη ανακοίνωση” από τον βασιλικό οίκο, σύμφωνα με την “Eπιχείρηση London Bridge”.

Την ίδια μέρα, ο νέος Βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της.

Απρόσμενες λεπτομέρειες στα σχέδια περιλαμβάνουν την απαγόρευση των «retweets» από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των κυβερνητικών υπηρεσιών. Οι σελίδες κοινωνικών δικτύων όλων των τμημάτων θα αλλάξουν την εικόνα του προφίλ τους με μαύρο πανό.

Η ημέρα της κηδείας της βασίλισσας θα είναι «Ημέρα Εθνικού Πένθους», καθιστώντας την ουσιαστικά ημέρα αργίας, αλλά δεν θα καθιερωθεί ως τέτοια.

Οι παρουσιαστές ειδήσεων θα φορούν μαύρα κοστούμια και ρούχα, ενώ η τηλεοπτική ροή θα ακυρωθεί για τις ειδήσεις του θανάτου.

Οι εμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σχεδιάζεται να έχουν μπλε φώτα που με την είδηση του θανάτου θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν – αυτά θα προειδοποιήσουν τους DJ να παίξουν «μη προσβλητική μουσική», προτού περάσουν σε ειδήσεις, οπότε ο θάνατος της Βασίλισσας θα ανακοινωθεί στα εκατομμύρια ακροατές που ακούν στα αυτοκίνητα τους και στα τρένα σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr