Βουλή: Μετά τον Πολάκη, πέντε οι ανεμβολίαστοι βουλευτές

Βουλή: Μετά τον Πολάκη, πέντε οι ανεμβολίαστοι βουλευτές

Ο Παύλος Πολάκης προκάλεσε ακόμη και… εσωκομματικούς τριγμούς με την καθυστέρησή του να κάνει το εμβόλιο, αλλά τώρα που το έκανε με… δόξα, τιμή και ντοκουμέντα, απομένουν άλλοι πέντε βουλευτές θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ο εμβολιασμός του Παύλου Πολάκη έχει προκαλέσει πολλές φορές κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και εξακολουθεί και τώρα που ο «αψύς Κρητικός» έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Απόδειξη τα όσα συνέβησαν σήμερα (07.09.2021) στη Βουλή, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε πόσοι είναι οι γαλάζιοι βουλευτές που παραμένουν ανεμβολίαστοι και επέκρινε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι την ώρα που στηλίτευε τον Παύλο Πολάκη, ανεχόταν να έχει στο κόμμα του ανεμβολίαστους βουλευτές.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης του απάντησε πως εκείνος όσο είναι στο υπουργείο δεν θα μπει και δεν θα ψάξει ποτέ του σε αρχεία, όπως θα έκανε ο κ. Πολάκης στο παρελθόν. «Εγώ σέβομαι τα προσωπικά δεδομένα και για τον εμβολιασμό του κ. Πολάκη το έμαθα από αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη συνέντευξή του», είπε.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που ασκούσε χρέη προέδρου στη συζήτηση, ανέφερε ότι αφού ο Παύλος Πολάκης έχει πλέον εμβολιαστεί, οι ανεμβολίαστοι βουλευτές από 6 που ήταν, κατά την τελευταία “καταμέτρηση” που έγινε βάση των δηλώσεων των ΚΟ στη Διάσκεψη των Προέδρων, είναι πλέον 5.

Πρόσθεσε πως και για τους  ανεμβολίαστους βουλευτές θα ισχύει ό,τι και για του υπαλλήλους της Βουλής. Για να προσέρχονται θα πρέπει να κάνουν δύο εβδομαδιαία τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα πρέπει να επιδεικνύουν μόνο στον γιατρό της Βουλής.

Το γεγονός πως οι βουλευτές που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί είναι μόνο πέντε αμφισβήτησε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας αλλά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Βασίλειος Βιλιάρδος που είπαν ότι είναι πολύ περισσότεροι  οι ανεμβολίαστοι βουλευτές.

To άρθρο Βουλή: Μετά τον Πολάκη, πέντε οι ανεμβολίαστοι βουλευτές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr