Βορίδης: «Τα 6.600 ευρώ είναι μία χρήσιμη βοήθεια για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel»

Βορίδης: «Τα 6.600 ευρώ είναι μία χρήσιμη βοήθεια για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel»

Στις πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε και για την παραίτηση Βαρβιτσιώτη και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα. «Τα 6.600 ευρώ είναι μία χρήσιμη βοήθεια για τους πληγέντες για αρχή» είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός ενώ σχετικά με τη συνεισφορά του στρατού ανέφερε πως «ο στρατός επενέβη την κατάλληλη στιγμή».

«Έχουν γίνει 4.500 διασώσεις. Έχει λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό ο κρατικός μηχανισμός και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι προφανές ότι ο Στρατός μπορεί να εμπλακεί από την στιγμή που οι συνθήκες είναι κατάλληλες να εμπλακεί. Για το χρονικό διάστημα που γίνεται συζήτηση ήταν σε εξέλιξη το φαινόμενο. Εάν ρωτήσετε οποιονδήποτε ειδικό θα σας πει ότι δεν γίνεται να πετάνε ελικόπτερα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ανοίγει μία δεύτερη συζήτηση για τις βάρκες. Οι βάρκες του στρατού είναι μεγάλες με 300αρες μηχανές πάνω, επομένως αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν υπάρχει όλο αυτό το φερτό υλικό. Οι πιο μικρές, δηλαδή με μηχανές με μικρότερη ιπποδύναμη ή κουπιά, δεν είναι κατάλληλες όταν υπάρχει ακόμα το ρέμα γιατί τις παρασύρει. Η χρονική στιγμή που κρίθηκε από τους ειδικούς ήταν η κατάλληλη και η πιο σύντομη δυνατή και τότε επενέβη ο στρατός», ήταν τα λόγια του υπουργού Επικρατείας.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις στους πληγέντες είπε χαρακτηριστικά… «Τα ποσά των αποζημιώσεων είναι τα ποσά του Ιανού. Έχουν κριθεί από τους πολίτες απολύτως ικανοποιητικά. Το ποσό των 6.600 ευρώ για έναν άνθρωπο να μπει να καθαρίσει το σπίτι του ή να πάρει την οικοσυσκευή που μπορεί να έχει καταστραφεί, είναι μία πολύ χρήσιμη και κρίσιμη βοήθεια. Οι παραγωγοί μας ξέρουν ότι εφαρμόσαμε αυτό το μοντέλο αποζημιώσεων αγροτικών για πρώτη φορά στον Ιανό. Έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Το ίδιο μοντέλο θα εφαρμόσουμε και τώρα. Και ξέρουν οι παραγωγοί ότι το μοντέλο αυτό επέτρεψε και να αποζημιωθούν και να συνεχίσει η παραγωγή. Οι παραγωγοί έχουν εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση γιατί ξέρουν ότι εφαρμόζουμε αυτό το μοντέλο».

Οσον αφορά στην παραίτηση Βαρβιτσιώτη επισήμανε. «Ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε μία αρκετά αναλυτική δήλωση με την οποία εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του και εγώ νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσει οποιοσδήποτε άλλος κάτι. Ένιωσε αυτήν την ανάγκη, έτσι την κατανόησε ο ίδιος. Νομίζω σωστά την κατανόησε και επομένως είναι σεβαστή», ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης είπε: «για το κυβερνητικό σχήμα ο μόνος αρμόδιος να μιλάει είναι ο πρωθυπουργός. Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό»

To άρθρο Βορίδης: «Τα 6.600 ευρώ είναι μία χρήσιμη βοήθεια για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr