Βορίδης: Ο Ερντογάν δεν έχει κερδίσει ούτε μισό πόντο μέχρι τώρα |

Βορίδης: Ο Ερντογάν δεν έχει κερδίσει ούτε μισό πόντο μέχρι τώρα | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την εκτίμηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει κερδίσει ούτε μισό πόντο μέχρι στιγμής, εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η Τουρκία είναι απαράδεκτη και προκλητική καθώς συστηματικά καλλιεργεί την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα. «Ο πρόεδρος Ερντογάν αν και έχει εντείνει την ένταση στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, ικετεύει για ένα διάλογο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει, γιατί ο ίδιος έχει φέρει τον εαυτό του σε δεινή θέση. Δεν έχει κερδίσει ούτε μισό πόντο σε όλη την υπόθεση» υποστήριξε ο κ.Βορίδης.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η στρατηγική της σύγκρουσης έχει απομονώσει τον Ερντογάν και έχει δημιουργήσει μία πρωτοφανή κατάσταση καθώς ποτέ προηγούμενα δεν υπήρξαν συμμαχίες αραβικών κρατών απέναντι στην Τουρκία ούτε είχε υπάρξει συμμαχία αραβικών κρατών με το Ισραήλ, ή της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες αλλά μόνο σε μια λογική αποκλιμάκωσης της έντασης.

Βορίδης: Να μην υποτιμάμε τη δύναμη των θεωριών συνωμοσιολογίας

Αναφορικά με το ζήτημα της μάσκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η δύναμη που μπορεί να αποκτήσουν στη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης οι θεωρίες συνωμοσιολογίας και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συστηματική επιχειρηματολογία προκειμένου να αναδειχθούν ως περιθωριακές και επικίνδυνες τέτοιες απόψεις. «Πρέπει να υπάρξει εντατικός και εξαντλητικός διάλογος προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι τα παιδιά είναι ενταγμένα σε ένα σύνολο και αυτά τα 1-2 που δεν θα φοράνε μάσκα, θα νιώσουν άσχημα. Θέλει προσπάθεια, συνεννόηση και παρακίνηση τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους γονείς», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.

Πηγή: iefimerida.gr