Βιντεοκλήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες με απόκρυψη αριθμού αλλά και συλλογή βιομετρικών δεδομένων των χρηστών

Βιντεοκλήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες με απόκρυψη αριθμού αλλά και συλλογή βιομετρικών δεδομένων των χρηστών

Με ανάρτηση του ο Ελον Μασκ επιβεβαίωσε τις φήμες ότι η X, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Twitter, θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες της να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις και τηλεφωνικές κλήσεις έχοντας την δυνατότητα αν το επιθυμούν να κρατούν κρυφό τον τηλεφωνικό τους αριθμό. Οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να καλούν στον τηλεφωνικό του αριθμό ένα χρήστη μέσω της πλατφόρμας αλλά θα επιλέγουν απλά το username του στην πλατφόρμα.

Οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνούν είτε μέσω βίντεο, είτε μέσω ήχου είτε μέσω της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων (DM) και θα μπορούν να το κάνουν είτε μέσω των κινητών τηλεφώνων (Android και iPhone) είτε μέσω υπολογιστών (PC και Mac). Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας αυτής ούτε αν αφορά όλους τους χρήστες της πλατφόρμας ή εκείνους που καταβάλουν κάποια συνδρομή σε αυτή.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο του Μασκ να μετατρέψει την X στην «πλατφόρμα των πάντων» όπως την έχει χαρακτηρίσει, μια πλατφόρμα δηλαδή που θα μπορεί ένας χρήστης να πραγματοποιεί το σύνολο των καθημερινών του δραστηριοτήτων επαγγελματικών και προσωπικών, να περνάει ευχάριστα τον χρόνο του κ.α.

Έγινε επίσης γνωστό ότι με μια αναβάθμιση που δεν ανακοινώθηκε επισήμως αλλά έγινε κάτω από τα ραντάρ η X μπορεί να συλλέγει και να αρχειοθετεί τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών που εισέρχονται στην πλατφόρμα μέσω των κινητών τηλεφώνων με αναγνώριση της φωνής, του προσώπου ή δακτυλικού αποτυπώματος. Συλλέγονται και αρχειοθετούνται επίσης από την πλατφόρμα οι φωτογραφίες σέλφι και βίντεο που αναρτά κάποιος σε αυτή. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται προς όφελος της προστασίας των χρηστών ώστε να διασφαλίζεται η ταυτοποίηση τους και να μην χακάρεται ο λογαριασμός τους αλλά όπως είναι ευνόητο τίθενται ζητήματα ιδιωτικότητας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει άμεσα σχετική κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και Αρχών πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Naftemporiki.gr

Πηγή: Naftemporiki.gr