Βενζινοπώλες: Έκκληση για επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης (vid) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με χαμηλότερη τιμή έως και 10 λεπτά ξεκινά η διάθεση στους καταναλωτές (vid) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ροδόπης κ. Χρήστος Ταμπατζάς έκανε έκκληση στη κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης «για να μπορέσει ο κόσμος να θερμανθεί».

Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται στην Κομοτηνή με τιμή εκκίνησης προς 1,43 ευρώ/λίτρο και με ανοδικές τάσεις τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ταμπατζάς και πρόσθεσε ότι «η τιμή αυτή, η οποία ανεβαίνει, λόγω της κρίσης στην Μέση Ανατολή, είναι απαγορευτική για να μπορέσει να την αντέξει η ελληνική οικογένεια, που βάλλεται από την ακρίβεια στα τρόφιμα, στην ενέργεια και στα καύσιμα, τώρα και από το πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει έναν τρόπο να επιδοτήσει το πετρέλαιο θέρμανσης, ή να κατεβάσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, για να μπορέσουν να ζεσταθούν τα σπίτια. Ειδάλλως, θα αυξηθούν τα σπίτια που δεν έχουν θέρμανση και φέτος το κρύο άρχισε από νωρίς», υπογράμμισε ο κ. Ταμπατζάς.

Διαβάστε ακόμη

Φορέας Ακινήτων: 4 αλλαγές – δέλεαρ για την προσέλκυση επενδυτών – Το νέο χρονοδιάγραμμα

Citi: H Ελλάδα θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα την Παρασκευή από τον οίκο S&P

Νέος «βασιλιάς» στις ευρωπαϊκές αγορές – Ποιο χρηματιστήριο πήρε τα σκήπτρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr