Βασιλακόπουλος: Πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι είπε για το ενδεχόμενο lockdown

Ανησυχία προκαλεί η ραγδαία επιδείνωση της πανδημίας με ειδικούς και κυβέρνηση να είναι προβληματισμένοι για τις επόμενες κινήσεις προκειμένου να αναχαιτιστεί το πανδημικό κύμα.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε σχετικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Θα έχουμε μια δύσκολη περίοδο που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το πόσο θα κρατήσει.Εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να είμαστε τελείως ελεύθεροι. Αν πάμε τάχιστα να εμβολιαστούμε, και με την 3η δόση οι εμβολιασμένοι, και προσέξουμε πολύ τηρώντας τα μέτρα, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε αυτό το κύμα» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Το lockdown είναι πάντα παροδική λύση για να αγοράσεις χρόνο, δεν κάνει κάτι άλλο. Αν δεν εμβολιαστούμε, μόλις ξανανοίξουμε θα έρθουμε στην ίδια κατάσταση. Όμως, ακόμα και οι εμβολιασμένοι, δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει ιός. Ο ιός κυκλοφορεί σε υψηλά ποσοστά στην κοινωνία» εξήγησε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «οι μελέτες που έχουν γίνει για την αναμνηστική δόση έχουν γίνει στους 6 μήνες. Αλλά από τον 4ο μήνα και μετά η πιθανότητα να κολλήσεις τον ιό, παρότι εμβολιασμένος, αυξάνεται αρκετά».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο ίδιος υποστήριξε πως «πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ώστε να προστατευτούν όσο γίνεται παραπάνω οι ίδιοι».

«Δεν μπορεί το μοναδικό κριτήριο ενός μέτρου να είναι ο τζίρος που έχει ένα κατάστημα.Νομίζω ότι πιάνει το μέτρο, ιδίως στις νέες ηλικίες έχει υπάρξει αύξηση των νέων ραντεβού για εμβόλιο. Δεν έχουμε αύξηση της κινητικότητας στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 60 ετών. Εκεί πρέπει να υπάρξει άλλη λογική κινήτρων – αντικινήτρων» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Βασιλακόπουλος.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.parapolitika.gr