Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ακραία υπερβολή να θεωρούν πως προσπαθώ να εξισώσω το θύτη με το θύμα

Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ακραία υπερβολή να θεωρούν πως προσπαθώ να εξισώσω το θύτη με το θύμα

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για τη δολοφονία του 36χρονου στο Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά.

Σχετικά με την κριτική που έχει ασκηθεί στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι με πρωινές του δηλώσεις εξισώνει το θύμα με τον θύτη απάντησε: «Σήμερα η Ελλάδα παρακολουθεί με φρίκη και σοκ αυτά τα βίντεο και μία συμπεριφορά που δεν είναι μόνο καταδικαστέα κι εγκληματική, αλλά προσβάλλει και την ποιότητα της ελληνικής ναυτοσύνης. Το να θεωρήσει κάποιος ότι εγώ εξισώνω το θύτη με το θύμα, είναι μία ακραία υπερβολή και να μην σας πω και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τόσο τραγικού γεγονότος».

«Αισθάνομαι φρίκη και δεν μπορώ να ξεπεράσω το σοκ», ήταν η χαρακτηριστική περιγραφή του κ. Βαρβιτσιώτη για την κατάσταση που βρίσκεται από χθες το βράδυ.

Και πρόσθεσε: «Οι εντολές που έχω λάβει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι το υπουργείο Ναυτιλίας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμει την έρευνα της Δικαιοσύνης με όποια στοιχεία αυτή χρειαστεί ώστε να αποδώσει τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν σε αυτούς που συντέλεσαν σε αυτό το τρομερό γεγονός».

Επί των συμβάντων ο υπουργός ανέφερε: «Με εξοργίζει η κακουργηματική οργή με την οποία σπρώχνουν αυτόν τον άνθρωπο στην θάλασσα, αλλά και η αδιαφορία τους αμέσως μετά».

ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Ως προς το ζήτημα επίρριψης ή όχι ευθυνών προς το Λιμενικό Σώμα ο υπουργός αποκάλυψε ότι έχει διατάξει ΕΔΕ.

«Οι διαβεβαιώσεις που είχα από τον κεντρικό λιμενάρχη είναι ότι υπήρχε άνθρωπος στο σημείο, οποίος μάλιστα και προσέτρεξε. Ωστόσο, βλέποντας το βίντεο δεν διαπιστώνω την ύπαρξη του κι έτσι σήμερα ζήτησα την διεξαγωγή ΕΔΕ, το αποτέλεσμα της οποίας πρέπει να μου κοινοποιηθεί αύριο».

Επιπλέον ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι ο λιμενικός που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο έχει σώσει ο ίδιος ανθρώπινη ζωή στο παρελθόν και είναι πρόσωπο με περγαμηνές.

Για την στάση του καπετάνιου, που σημειωτέον δεν γύρισε το πλοίο στο λιμάνι, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο υπουργός, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Συνολικά η συμπεριφορά αυτή με εκνευρίζει. Γίνεται το τραγικό συμβάν κι αποφασίζει να αποπλεύσει».

γγ

To άρθρο Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ακραία υπερβολή να θεωρούν πως προσπαθώ να εξισώσω το θύτη με το θύμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr