Β. Λαζαράκου: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει σωστά τη δουλειά της – Εξωτερικός έλεγχος για το ESG | Ειδήσεις για την Οικονομία

Β. Λαζαράκου: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει σωστά τη δουλειά της – Εξωτερικός έλεγχος για το ESG | Ειδήσεις για την Οικονομία

Τη σημασία και την πρόοδο της Ελλάδας στο πεδίο της εταιρικής διακυβέρνησης υπογράμμισε η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία έδωσε το «παρών» στις εργασίες του Φόρουμ των Δελφών.

Μεταξύ, άλλων, επεσήμανε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον, τονίζοντας την ανάγκη εστίασης στον τομέα της βιωσιμότητας.

«Αυτό δεν αφορά μόνο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την κοινωνική προσφορά και δικαιοσύνη» έσπευσε να προσθέσει.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στον δρόμο προς το ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση) και πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω.

Σ’ αυτό το σημείο, υπογράμμισε τη σημασία της δημοσίευσης στοιχείων με ακρίβεια και αξιοπιστία από τις ελληνικής εισηγμένες, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην εξωτερική αξιολόγηση του ESG.

Μάλιστα, προανήγγειλε ορισμένες αλλαγές στον σχετικό νόμο, συμπεριλαμβάνοντας και την υποχρέωση εξωτερικού ελέγχου των ESG δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων, υπενθύμισε ότι ο νόμος στην Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, διασφαλίζοντας την ποικιλία των μελών της διοίκησης.

Παράλληλα, η κυρία Λαζαράκου διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκεί σωστά τα καθήκοντά της. «Κάνουμε πολύ καλή εποπτεία της τήρησης των υποχρεώσεών της εταιρικής διακυβέρνησης και της νομοθεσίας που αφορά την αγορά».

Ανέφερε, τέλος, ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει «καθαρίσει» τα συρτάρια της από υποθέσεις παλαιότερων ετών και για πρώτη φορά εστιάζει σε υποθέσεις του παρόντος.

 

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλο έλλειμμα σπιτιών για το «Σπίτι μου» στην Αθήνα – Μόλις 32% των αγγελιών πληροί τις προϋποθέσεις λένε οι μεσίτες (πίνακες)

«Ώρα ΕΝΦΙΑ»: Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Ελένη Κ»: Ένα βαπόρι από τον Πειραιά με… ρότα για το σφυρί (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Πηγή: Newmoney.gr