Τσίπρας: Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε – Ο Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να είναι γραβάτες

Τσίπρας: Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε - Ο Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να είναι γραβάτες

Επίθεση με το “καλημέρα” έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, που ανέβηκε να μιλήσει για την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία αμέσως μετά από τον πρωθυπουργό. Δεν έλειψε η αναφορά στον… Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που κατά τον  Αλέξη Τσίπρα κρατά “όμηρο” τον πρωθυπουργό και γι’ αυτό δεν πάνε στη Βουλή τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία. 

“Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε”, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, επιμένοντας στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία αν δεν αλλάξει. 

“Ο κ. Μητσοτάκης γελάει γιατί νομίζει ότι είναι χρήματα της οικογένειάς του. Πάει και ψωνίζει φρεγάτες και Rafale σαν να είναι γραβάτες” συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. “Έχουμε να κάνουμε με έναν πρωθυπουργό που άλλα λέει κι άλλα κάνει. Που μας λέει ψέματα”, συνέχισε την επίθεση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε live

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με… φουλ επίθεση την ομιλία του, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του “μας εγκάλεσε για ανευθυνότητα και σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Ποιος μιλάει για μικροκομματικές παρωπίδες; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο όταν λύσαμε το ονοματολογικό και βρήκαμε λύση ειρήνης με τους γείτονές μας; Αυτός παρά την πλήρη μεταστροφή του στην “προδοτική συμφωνία” που έλεγε ότι ανταλλάξαμε με συντάξεις. Αυτός που 2 χρόνια αρνείται να φέρει 3 μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και για την επιτήρηση του εναέριου χώρου από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη. Μιλάτε εσείς για εθνική ευθύνη; Πάει πολύ αυτό το εμπόριο κίβδηλου πατριωτισμού”, είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι “δεν θα υπονοήσω για τους πολιτικούς μου αντιπάλους έλλειμμα πατριωτισμού”.

Έδωσε… δίκιο στον πρωθυπουργό για το “θα κριθούμε από τους πολίτες”. “Η ιστορία θα μας κρίνει και έχει ήδη κρίνει ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε. Ποιες ήταν οι εμμονές που διόγκωσαν χρέος και ελλείμματα. Ποιοι ήταν αυτοί που επικαλούνται τον εθνικό κίνδυνο και ποιοι αυτοί που στην πράξη προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι η συμφωνία με τη Γαλλία είναι κακή και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρουσιάζει ένα δόγμα που απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής. 

 

To άρθρο Τσίπρας: Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε – Ο Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να είναι γραβάτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr