Παρασκευή
03.12.2021

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Με δημιουργική λογιστική και ψέματα κάνετε πολιτική – Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι deals

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Με δημιουργική λογιστική και ψέματα κάνετε πολιτική - Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι deals

Με επίθεση από το… πρώτο λεπτό ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Βουλή για την ακρίβεια. Και απάντησε στα όσα είχε πει νωρίτερα από εκείνον ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Προσπαθήσατε να δημιουργήσετε μια πλασματική εικόνα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας το λόγο στη συζήτηση για την ακρίβεια. Παρουσίασε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την εικόνα μιας άλλης χώρας. 

«Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας δείχνει την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες και την υπαρξιακή αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνέχισε την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δείχνει να μην καταλαβαίνει και γι’ αυτό μιλάει για πρόσκαιρη κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ιδεοληπτικές εμμονές σχετικά με την αυτορρύθμιση της αγοράς. «Με δημιουργική λογιστική και ψέματα κάνετε πολιτική», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση υποστήριξε ότι το τετράπτυχο της στάσης της κυβέρνησης σκιαγραφείται από: «Έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης. Προχειρότητα. Εμμονή σε παρωχημένες ιδεοληψίες και αποτυχημένες συνταγές. Εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε θέσει με ερώτηση το ζήτημα αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες από τον Φεβρουάριο όσο και τον Ιούλιο και πως από το 2020 φορείς της οικονομίας αναδείκνυαν το πρόβλημα. «Η κυβέρνηση μάλλον δεν είχε πάρει καν χαμπάρι τι έρχεται», σχολίασε.

Καταλόγισε προχειρότητα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι από τον Σεπτέμβριο ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα με πανηγυρισμούς και μετά από τρεις μέρες που αποδεικνύονταν «ανεπαρκή», εξήγγειλε νέα μέτρα, «πρώτα 9 ευρώ, μετά 18 και μετά 39 ευρώ επιδότηση σε λογαριασμούς που αυξάνονται όμως από 80% ως 150%». Σημείωσε ότι ο μέσος πολίτης παρακολουθεί την «κατασκευασμένη προπαγάνδα» περί «δήθεν γενναίων μέτρων και νομίζει ότι βρίσκεται αλλού, ιδίως όταν έρχεται ο λογαριασμός στο ρεύμα, όταν πάει στο σούπερ μάρκετ, όταν έρχεται η τρίτη εβδομάδα του μήνα και το εισόδημα στερεύει».

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε στη ΔΕΘ πως «με τα “ψίχουλα” που ανακοίνωσε δεν θα αυξηθεί ο λογαριασμός στο ρεύμα, μετά μας είπε ότι δήθεν αν δε τα είχε δώσει θα ήταν δέκα φορές μεγαλύτερες οι αυξήσεις». Σημείωσε πως «τώρα μας λέτε ότι δεν φταίτε εσείς αλλά η παγκόσμια κρίση», είπε, τονίζοντας ότι και η πανδημία και η κλιματική και η ενεργειακή είναι παγκόσμιες κρίσεις, όμως «δεν μπορεί να είμαστε παντού χειρότεροι και να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς που κυβερνάτε».

«Την ώρα της πιο σκληρής ενεργειακής κρίσης έχετε αφήσει τα ολιγοπώλια στην ενέργεια να αλωνίζουν. Δεν έχουμε πια ΔΕΗ, το Δ δεν υπάρχει, Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, χωρίς το Δ», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να πει αν στηρίζει τον υπουργό Ανάπτυξης γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά ενώ τα «καρτέλ είναι ανεξέλεγκτα» και αν δεν τον στηρίζει, να τον απομακρύνει. 

Ο Αλέξης

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

To άρθρο Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Με δημιουργική λογιστική και ψέματα κάνετε πολιτική – Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι deals δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr