Τσακίρης: Επενδύσεις ύψους €180 εκατ. στην ύδρευση μέσω ΕΣΠΑ | Ειδήσεις για την Οικονομία

Τσακίρης: Επενδύσεις ύψους €180 εκατ. στην ύδρευση μέσω ΕΣΠΑ | Ειδήσεις για την Οικονομία

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δικτύων Ύδρευσης», για την οποία ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Τσακίρης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πρόγραμμα αφορά σε ώριμα έργα που θα ολοκληρωθούν εντός του 2023.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αναφέρει:

«Επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ στην ύδρευση μέσω του ΕΣΠΑ.

Οικιακά υδρόμετρα συνδεδεμένα με ασύρματο μεταδότη, εξειδικευμένο λογισμικό καταγραφής και διαχείρισης των μετρήσεων οικιακών υδρομέτρων καθώς και συστήματα καταγραφής της ενεργειακής απόδοσης του δικτύου ύδρευσης, περιλαμβάνονται στις επιλέξιμες επενδύσεις του νέου προγράμματος για την ”Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δικτύων Ύδρευσης”.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), Δήμους και Συνδέσμους Ύδρευσης Αποχέτευσης, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-20 (Ταμείο Συνοχής) και ειδικότερα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ”Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020 και αφορά ώριμα έργα που θα ολοκληρωθούν εντός του 2023».

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση κερδών 341% για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες με δεξαμενόπλοια

Ουκρανία: Πτώση 30,4% στο ΑΕΠ λόγω του πολέμου – Η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ

Πετρέλαιο: Μείωση των τιμών προς την Ασία ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία

 

Πηγή: Newmoney.gr