Τρόμος από τη «ροζ κοκαϊνη»

Τρόμος από τη «ροζ κοκαϊνη»

Κολομβιανής καταγωγής, γνωστή και ως «tusi ή ροζ κοκαΐνη», η τιμή της κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100 ευρώ το γραμμάριο και είναι ολοένα και περισσότερο «παρούσα» στη νυχτερινή ζωή της Μαδρίτης.

Η κατανάλωσή του είναι μεγαλύτερη στην υψηλή κοινωνία της Ισπανίας. Είναι το «tucibí». Το τουσίμπι, είναι ένα ροζ ναρκωτικό με πατρίδα την Κολομβία.

Η ονοματολογία του προέρχεται από το ακρωνύμιο 2CB για το ακρωνύμιό του στα αγγλικά και η τιμή του ξεπερνά κατά πολύ αυτή της κοκαΐνης (αυτή είναι στα 60 ευρώ το γραμμάριο).

Εκτός από την ισπανική πρωτεύουσα και κλαμπ του Λονδίνου, η Αστυνομία έχει εντοπίσει αυτή την ουσία και σε άλλες περιοχές όπως η Βαρκελώνη, η Ιμπίθα και η Μαρμπέγια.

Για τις Αρχές στην χώρα της Ιβηρικής όλα είναι θέμα… μάρκετινγκ στο χώρο των ναρκωτικών.

«Τη ροζ κόκα την πουλάνε ως κάτι πολύ αποκλειστικό, αλλά δεν είναι παρά ένα συνηθισμένο τριφασικό ναρκωτικό», τόνιζαν από την ισπανική Δίωξη.

Αυτό το ναρκωτικό έχει επίσης εμφανιστεί όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στα τέλη Νοεμβρίου 2022, η Αστυνομία συνέλαβε επτά μέλη μιας συμμορίας που φέρεται να συμμετείχε στη διανομή tusi στη Μαδρίτη και τη Μάλαγα, αφού το έστειλαν εκεί σε βαλίτσες γεμάτες ναρκωτικά αεροπορικώς από τη Λατινική Αμερική.

Σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν 8 κιλά «ροζ κοκαΐνη», εκτός από κανονική κοκαΐνη και μετρητά.

Παρά την κολομβιανή προέλευση αυτής της ουσίας, στη Γερμανία δημιουργήθηκε η χημική της φόρμουλα, τη δεκαετία του 1970.

Τόσο το Μεξικό όσο και η Κολομβία είναι τα κύρια κέντρα παραγωγής αυτού του ναρκωτικού.

Στη χώρα της Νότιας Αμερικής, το «τουσίμπι» είναι γνωστό ως το «ναρκωτικό των μοντέλων και των βασιλισσών».

Αποτελείται από διάφορες ψυχοδιεγερτικές ουσίες, όπως το LSD και ένα ποσοστό MDMA ή έκσταση.

Ο συνδυασμός και των δύο ουσιών προκαλεί παραισθησιογόνα φαινόμενα και αίσθημα ευφορίας, καθώς και ψευδή αίσθηση ελέγχου και βελτίωσης των ικανοτήτων, όταν στην πραγματικότητα βρίσκεται κανείς σε κατάσταση νευρικότητας και μεγάλης διέγερσης.

Τα πιο συχνά συμπτώματα της κατανάλωσης αυτού του ναρκωτικού είναι η αρτηριακή υπέρταση, η ταχυκαρδία, οι πονοκέφαλοι, η ζάλη, ο έμετος, η θολή όραση, η αϋπνία και οι επιληπτικές κρίσεις.

Μακροπρόθεσμα, μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές εικόνες άγχους και κατάθλιψης, αποπροσανατολισμού, ψύχωσης, αλλαγών προσωπικότητας και καρδιαγγειακών προβλημάτων υγείας όπως καρδιακές προσβολές ή αρρυθμίες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «CCAdicciones», η κατανάλωση του Tucibi απορροφάται γρήγορα και χρειάζονται περίπου δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά για να επιδράσει, με μέση διάρκεια μεταξύ 4 και 8 ωρών.

Αυτό απελευθερώνει μεγάλες δόσεις ντοπαμίνης, νορεπινεφρίνης και αδρεναλίνης.

Πριν από τρία χρόνια εμφανίστηκε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μύκονο, αλλά η Δίωξη έβγαλε γρήγορα εκτός δράσης το κύκλωμα που διακινούσε το λεγόμενο και «ναρκωτικό των πλουσίων».

Τώρα έρχεται και πάλι στη… μόδα με τη Δυτική Ευρώπη να δοκιμάζει τη νέα του έκδοση και να ανησυχεί τους πάντες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr