Τουρισμός για όλους: Πόσες μέρες δικαιούστε δωρεάν διακοπές – Ποια είναι τα κριτήρια (vid)

Τουρισμός για όλους: Πόσες μέρες δικαιούστε δωρεάν διακοπές – Ποια είναι τα κριτήρια (vid)

Σε ποιες περιπτώσεις η επιδότηση φτάνει ακόμη και το 100% – Διευρύνεται ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα με νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία – Περισσότεροι από 600.000 Έλληνες οι ωφελούμενοι

Όλο και περισσότεροι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν διακοπές, επιδοτούμενες ακόμη και σε ποσοστό 100% από το κράτος, μέσα από το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους», αποσκοπώντας μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία, να εξαργυρωθούν 365.603 vouchers από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν και να απολαύσουν δωρεάν διαμονή περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.

Αυξάνεται λοιπόν, και το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής όπως: για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40Ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο) ενώ στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30Ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο). Για την περίπτωση ΑΜΕΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

Παράλληλα, έχει παραταθεί η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται, ότι στο πρόγραμμα εντάσσονται νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία – πάροχοι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διατίθενται μέσω του προγράμματος στους δικαιούχους του.

Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποια τα κριτήρια

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr.

Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο. Υπενθμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην εφαρμογή του Προγράμματος: www.tourism4all.gov.gr για περαιτέρω πληροφορίες

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται. Επίσης, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Διανυκτερεύσεις

Όλοι οι δικαιούχοι που δεν έκαναν χρήση του voucher μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

2 ή 3 διανυκτερεύσεις

  • Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)

4 διανυκτερεύσεις 

  • Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο
  • Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Δικαιούχοι vouchers τουριστικών γραφείων

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120€.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος στην «ομηρία» 400.000 φορολογούμενων με «χρέος» έως 0,99 ευρώ στην εφορία

Στην ομπρέλα της Capital H ένα ξενοδοχείο με βαριά «εκδοτική» ιστορία στην καρδιά της Αθήνας

Ο σκοτεινός κόσμος της βιομηχανίας Έργων Τέχνης – Τι αποκαλύπτει ο ακριβότερος πίνακας στον πλανήτη

Πηγή: Newmoney.gr