Το ΦΕΚ με την τιμητική πολιτογράφησή του

Το ΦΕΚ με την τιμητική πολιτογράφησή του

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η τιμητική πολιτιγράφηση του νέου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη.

Με το προεδρικό διάταγμα το οποίο υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Χρήστος Στυλιανίδης πολιτογραφείται τιμητικά καθώς όπως αναγράφεται «έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».

Το ΦΕΚ κυκλοφόρησε με ημερομηνία 06/09/2021 και σε αυτό γίνεται αναφορά στην πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, στην αντιμετώπιση σειράς κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική καθώς και στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Με την τιμητική πολιτογράφηση με την οποία ο Χρήστος Στυλιανίδης απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και έτσι μπορεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του.

 Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: Newsit.gr