Παρασκευή
21.01.2022

Το 80% των κρουσμάτων στα σχολεία εντοπίστηκε από self test

Το 80% των κρουσμάτων στα σχολεία εντοπίστηκε από self test

Δωρεάν σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας θα γίνονται τα rapid test για τους μαθητές, όπως γνωστοποίησε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πεύρης, διευκρίνισε ότι οι δομές αυτές αφορούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ με βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα υπάρξει και επέκταση των σημείων για τα τεστ.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο αποφασίστηκε να γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου με πιο αυστηρά πρωτόκολλα και συχνή διενέργεια self-test, τονίζοντας ότι το 80% των κρουσμάτων στα σχολεία έχουν εντοπιστεί από τα self-tests.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, σημείωσε ότι τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 600 διασωληνωμένους με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 550 είναι ανεμβολίαστοι. «Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, θα είχαμε κάτω από 200( διασωληνωμένους», πρόσθεσε. 

Σχολιάζοντας την πιθανότητα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δήλωσε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα έχει ηλικιακά κριτήρια 

Τέλος, προανήγγειλε την λειτουργία και τηλεσυμβουλευτικής, όπου μεσω πλατφόρμας στο διαδίκτυο, οι γιατροί θα δίνουν συμβουλές σε ασθενείς με κορωνοϊό 

 

 

Πηγή: Naftemporiki.gr