Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην COP26 για το κλίμα – Η Ελλάδα «κόμβος» πράσινης ενέργειας

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έχει ως εξής:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει:

– Τους στόχους απολιγνιτοποίησης

– Τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα

– Τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί

– Την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία

– Την προστασία των οικοσυστημάτων και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, μάλιστα, ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.

Η πολυαναμενόμενη 26η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα ξεκίνησε σήμερα στη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και όπως δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από τη Ρώμη πρόκειται για «τη στιγμή της αλήθειας για τον πλανήτη».

Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν 120 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων μεταξύ των οποίων οι Μπάιντεν, Μέρκελ, Μακρόν, Ντράγκι, Σάντσεθ, Τριντό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην COP26 για το κλίμα – Η Ελλάδα «κόμβος» πράσινης ενέργειας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr