Παρασκευή
12.07.2024

Τη Δευτέρα το χρονοδιάγραμμα για τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία στα γήπεδα – «Οι σύνδεσμοι θα γίνουν σύμμαχοι μας»

Τη Δευτέρα το χρονοδιάγραμμα για τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία στα γήπεδα - «Οι σύνδεσμοι θα γίνουν σύμμαχοι μας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέα μέτρα στα γήπεδα, με την τοποθέτηση καμερών και την ταυτοπροσωπία, αλλά και την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ. 

Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, αύριο, Δευτέρα (29.01.2024), θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών και η ταυτοπροσωπία. “Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών”, είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι τα πρόστιμα θα είναι υπέρογκα. 

Όσον αφορά στο μέτρο της ταυτοπροσωπίας, ξεκαθάρισε ότι “κανείς δεν θα μπαίνει στο γήπεδο χωρίς κινητό”, ενώ τα παιδιά κάτω των 15 ετών θα είναι υπό την εποπτεία των γονιών τους. 

Το κόσμος των καμερών θα επιβαρύνει τις ΠΑΕ, ωστόσο το πού θα τοποθετηθούν μέσα στα γήπεδα, θα είναι απόφαση της Πολιτείας, όπως είπε στη συνέχεια. Όσον αφορά στη βία εκτός γηπέδων, “εκεί λειτουργεί κατασταλτικά η Αστυνομία”, τόνισε ο κ. Βρούτσης. 

Αναφερόμενος στους συνδέσμους, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι “δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους, γιατί αυτό δείχνει μία αδυναμία του κράτους. Θα υπάρχει μόνο μία λέσχη που θα συνδέεται με την ΠΑΕ και θα αναβαθμίσουμε τις λέσχες. Θα γίνουν σύμμαχοι της ΠΑΕ και της Πολιτείας και θα λειτουργούν για το καλό του αθλητισμού”.

 

To άρθρο Τη Δευτέρα το χρονοδιάγραμμα για τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία στα γήπεδα – «Οι σύνδεσμοι θα γίνουν σύμμαχοι μας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr