Θεσσαλονίκη σαν Χόλιγουντ: 142 εκατ. ευρώ έσοδα από κινηματογραφικές παραγωγές | Ειδήσεις για την Οικονομία

ΕΣΘ: Να ανοίξει άμεσα το λιανεμπόριο με click in shop

Στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών βρίσκεται… για τα καλά πλέον η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή, όπως ανέφερε στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που δόθηκε για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Επταπυργίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Έχουμε ήδη 140 εκατ. ευρώ σε έσοδα, μόνο από τις παραγωγές στον τόπο μας. Έχουν γίνει 100.000 διανυκτερεύσεις, ενώ δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας μόνο από το γεγονός ότι πλέον η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία εμπλέκονται ως ένας τόπος για να γίνονται κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, η ΠΚΜ να είναι ο σύγχρονος θεσμός που ενώνει, κινητοποιεί και ενισχύει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και ως διοίκηση καταφέραμε μεταξύ άλλων να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών», συμπλήρωσε.

«Όπως δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά με συνολικά 127 έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, που αυτή τη στιγμή “τρέχουν” από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο Μουσείο της Βεργίνας που πρόσφατα παραδόθηκε στους πολίτες, στην περιοχή της Αμφίπολης και τον Τύμβο Καστά, που αμέσως μετά το Πάσχα άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για τους πρώτους επισκέπτες, αλλά σε άλλα σημαντικά έργα, όπως αυτά που γίνονται στην Αρχαία Πέλλα, το Δίον, το Μουσείο Πετραλώνων και το Άγιο Όρος.

Διαβάστε ακόμη

ΕΝΦΙΑ 2023: Αυξάνεται η ακίνητη περιουσία, λιγοστεύουν οι ιδιοκτήτες

Οι χελώνες, οι κουκουβάγιες και τα πουλάρια, «οι ψήφοι Κασιδιάρη», η TUI μιλάει για ρεκόρ στον τουρισμό και η αντιπολίτευση στον Σαράντη

Ανοίγει η αυλαία των θαλάσσιων αιολικών πάρκων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr