Θεοδωρικάκος για ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνιμος πολέμιος σε κάθε πρωτοβουλίας ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών»

Θεοδωρικάκος για ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνιμος πολέμιος σε κάθε πρωτοβουλίας ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών»

Στην αντεπίθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη για «ρουσφέτια σε ρόλο σερίφηδων Άγριας Δύσης», αναφορικά με τη στελέχωση αστυνομικών τμημάτων της Αττικής με νέους Ειδικούς Φρουρούς.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζει τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, δυστυχώς, να αποτελεί τον μόνιμο πολέμιο σε κάθε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνονται τα εξής:

Πρώτον, καμία κατάργηση ή αποψίλωση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων δεν υλοποιείται.

Δεύτερον, οι 600 Ειδικοί Φρουροί που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις περιπολίες στις γειτονιές της Αττικής έχουν λάβει τετράμηνη εντατική εκπαίδευση.

Τρίτον, η πρόσληψή τους έγινε με βάση νομοθετική πρωτοβουλία του περασμένου καλοκαιριού, την οποία ενέκρινε η Βουλή.

Τέταρτον, σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται
στην Αστυνομία και οι οποίες απελευθερώνουν έναν σημαντικό αριθμό Αστυνομικών από πάρεργα δεκαετιών, ενδυναμώνεται σημαντικά η παρουσία των
Αστυνομικών στις γειτονιές.

Είναι κατανοητό πως η σημαντική μείωση που καταγράφηκε στους δείκτες
εγκληματικότητας τον τελευταίο χρόνο -σε σχέση με την περίοδο 2015-2019-
ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπουμε, όμως, στον αρμόδιο Τομεάρχη του να
συνεχίσει να μετεξελίσσεται στον πιο αδίστακτο συκοφάντη της Ελληνικής
Αστυνομίας.

Χρήστος Σπίρτζης: «Ρουσφέτια σε ρόλο σερίφηδων Άγριας Δύσης»

Τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής στελεχώνονται με νέους Ειδικούς Φρουρούς για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να στρέφει τα πυρά του κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ότι «επιχείρησε για μια ακόμη φορά να εξαπατήσει την ελληνική κοινωνία», καθώς «600 από τα 1000 ρουσφέτια ΟΠΠΙ που προσελήφθησαν (εκτός Πανελλαδικών εξετάσεων και εκτός ΑΣΕΠ) για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα μεταφερθούν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής».

Ο Χρήστος Σπίρτζης μιλά για «βαφτίσια» και σημειώνει πως «για μία ακόμη φορά το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα ρουσφέτια του, σε ρόλο σερίφηδων Άγριας Δύσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η στοιχειώδης εκπαίδευση τους με αποτέλεσμα να είναι στην πραγματικότητα ένας επιπλέον κίνδυνος για την κοινωνία και τους συναδέλφους τους και όχι λύση για την ασφάλεια των πολιτών».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, πως «η παραδοχή του κ. Θεοδωρικάκου για τον ουσιαστικό διασυρμό του δημιουργήματος τους, αυτό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αποτελεί νίκη των φοιτητών, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των προοδευτικών πολιτών. Αποτελεί επιβεβαίωση τόσο για εμάς που από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε ακόμη μία αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκης, όσο και για τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών υπαλλήλων, που είχαν επίσης εκφράσει την αντίθεσή τους».

To άρθρο Θεοδωρικάκος για ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνιμος πολέμιος σε κάθε πρωτοβουλίας ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr