Τέλη κυκλοφορίας: Μόνο οι 4 στους 10 έχουν πληρώσει | Ειδήσεις για την Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα

Τα στοιχεία πληρωμών που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ δείχνουν πληρωμές τελών κυκλοφορίας 500 εκατ. ευρώ (42% των εγγεγραμμένων εσόδων) από 2.830.000 ιδιοκτήτες οχημάτων πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δυο ιδιοκτήτες οχημάτων πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Ωστόσο, οι καταθέσεις πινακίδων φαίνεται να έχουν κατεβάσει ταχύτητα. Ενδεικτικά την 1η Νοεμβρίου οι αιτήσεις ψηφιακής ακινησίας έφταναν τις 120.000 και από τότε έως σήμερα έχουν μεσολαβήσει 7.000 άρσεις ψηφιακής ακινησίας. Την 1η Νοεμβρίου 2021 σε ψηφιακή ακινησία είχαν τεθεί 130.000 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της προθεσμίας καταβολής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για το 2023 εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου και η παράταση αυτή αφορά και την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους σκοπεύουν να καταθέσουν πινακίδες να κυκλοφορήσουν για δύο μήνες «δωρεάν» τα οχήματά τους.

Σημειώνεται ότι όσοι σκοπεύουν να μεταβιβάσουν τα οχήματά τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, για να μπορέσουν να τα πουλήσουν θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Ρυθμός ανάπτυξης λίγο κάτω από το 2% στην Ελλάδα το 2023

Οικογένεια Νίκα: «Θρίλερ» για το ακίνητο στη Στησιχόρου και τη συλλογή με τους πολύτιμους πίνακες (pics)

Η επενδυτική στρατηγική της UBS στο ξεκίνημα του 2023

Πηγή: Newmoney.gr