Τα ρωσικά αεροσκάφη μάς βοήθησαν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών

Τα ρωσικά αεροσκάφη μάς βοήθησαν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη βοήθεια της Ρωσίας στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πούτιν για την αποστολή δύο αεροπλάνων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Τουρκία, και ευχήθηκε να μπορούν να σταλούν «άλλα τόσα και να μας βοηθήσει η Ρωσία και του χρόνου».

Δύο ρωσικά αμφίβια αεροσκάφη Μπεριέφ Be-200ChS είχαν σταλεί από τη Μόσχα την Τουρκία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στη χώρα το καλοκαίρι.

Το θηριώδες αεροσκάφος Beriev,Be-200ChS (REUTERS)

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι πίστευε ότι θα ήταν σύντομα δυνατή η αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας μετά από συνομιλίες τη Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ερντογάν: Δυνατή η αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Ο δε Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στο Σότσι, επανέλαβε τη θέση του ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα μόλις εκπληρωθούν τα ρωσικά αιτήματα που σχετίζονται με τη συμφωνία.

Ο Πούτιν επανέλαβε την κριτική του στη Δύση σχετικά με τη συμφωνία, από την οποία η Ρωσία αποχώρησε τον Ιούλιο.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προετοιμάζει με τον ΟΗΕ «νέες προτάσεις» για την αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Πηγή: Naftemporiki.gr