Τα μαχητικά Rafale γίνονται 24 – Τα πρώτα θα πετάνε στον ελληνικό ουρανό πριν το τέλος του έτους – “Ενοχλήθηκε” η Τουρκία

Η «βόμβα» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ αναφορικά με την προμήθεια 24 συνολικά γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, προκάλεσε ήδη  τις πρώτες αντιδράσεις στους γείτονες, Τούρκους. Ήδη από την πρώτη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την αγορά των πρώτων Rafale τα σχόλια των γειτόνων ήταν πικρόχολα και η ίδια τακτική φαίνεται να συνεχίζεται και σήμερα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης αυτή η ενόχληση μάλιστα αποτυπώνεται και στον τουρκικό τύπο:

«H Eλλαδα αυξάνει τα μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη» αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak έχει την δική της άποψη γράφοντας πως «O φόβος για την Τουρκία, αύξησε τον αριθμό μαχητικών Rafale Σε 24».

Παράλληλα, η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Τ 24 γράφει: «H Eλλάδα αυξάνει τα Γαλλικά μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη ».

Ο πρωθυπουργός ωστόσο τόνισε από το βήμα της ΔΕΘ ότι τα 18 μαχητικά που παραγγείλαμε, σύντομα θα γίνουν 24.

«Εδώ ανακοίνωσα πέρσι την αγορά των 18 Ραφάλ που σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι εδώ για να ενώσω και να δώσω προοπτική, για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Για να παρουσιάσω τα ακόμα περισσότερα που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί από το 2022 και μετά. Η φετινή έκθεση καθοριστικός σταθμός επανεκκίνησης και σημείο αφετηρίας μίας συναρπαστικής δεκαετίας» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα πετάξουν πριν το τέλος του έτους στους ελληνικούς ουρανούς» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τόνισε επίσης ότι τα ελληνικά σύνορα φρουρούνται πλέον ως ευρωπαϊκά και ότι οι παράνομες εισροές μεταναστών σχεδόν μηδενίστηκαν.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://meaculpa.gr