Παρασκευή
12.08.2022

ΣΥΡΙΖΑ: «Κρεσέντο αλαζονείας και αυτοθαυμασμού οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την πυρκαγιά στην Πεντέλη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Κρεσέντο αλαζονείας και αυτοθαυμασμού οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την πυρκαγιά στην Πεντέλη»

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, για τις φωτιές.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κρεσέντο αλαζονείας και αυτοθαυμασμού. “Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε για να συνεχίσει το κρεσέντο αλαζονείας και αυτοθαυμασμού της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση τα κατάφερε, η Πεντέλη κάηκε. Ενώ καίγονται ακόμα σπίτια στην Αττική, με άγνωστο μέχρι στιγμής τον αριθμό των κατοικιών που έχουν καταστραφεί, δεν δίστασε να πει ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες.

Είναι ικανοποιημένος με τα χιλιάδες κενά στην πυροσβεστική και τις εικόνες αστυνομικών με κουβάδες να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.

Τις υποσχέσεις δε για την στήριξη της πολιτείας προς όσους έχουν πληγεί τις ακούσαμε και πέρσι στην Εύβοια και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές, οι κάτοικοι όμως ακόμα περιμένουν.

Χωρίς ντροπή ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχεται όχι μόνο την ανεπάρκεια του αλλά και το χάσμα με την πραγματικότητα που ζουν οι απλοί πολίτες της χώρας”.

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση για τον Χρήστο Στυλιανίδη, υπογραμμίζοντας ότι «η Αττική για ακόμη μια φορά καίγεται και ο αρμόδιος υπουργός δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του».

“Τις τελευταίες εβδομάδες οι πολίτες παρακολουθούν τα επικοινωνιακά σόου των Μητσοτάκη – Στυλιανίδη που τους διαβεβαίωναν ότι η χώρα έχει θωρακιστεί από τις πυρκαγιές.

Και σήμερα η Αττική για μία ακόμα φορά καίγεται. Και ο αρμόδιος υπουργός βγήκε μπροστά στα αποκαΐδια να δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό του.

Δεν βρήκε να δώσει μια πειστική εξήγηση για το γιατί οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους αβοήθητοι ή γιατί αστυνομικοί επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα, μετά τα 3500 οργανικά κενά πυροσβεστών, και μάλιστα με… ποτιστήρια.

O κ. Στυλιανίδης δεν πήρε κανένα μάθημα από το παρελθόν της χώρας ή από άλλες ευρωπαϊκές εμπειρίες, όπως ισχυρίστηκε. Το μόνο μάθημα που πήρε είναι από τον κ. Μητσοτάκη, που νομίζει ότι όσο πιο χοντρά τα ψέματα τόσο πιο πειστικά είναι.

Αφού αρνείται να καλύψει τα χιλιάδες κενά στην πυροσβεστική του συνιστούμε τουλάχιστον να μην προκαλεί”.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: «Κρεσέντο αλαζονείας και αυτοθαυμασμού οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την πυρκαγιά στην Πεντέλη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr