ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου διαψεύδουν τα σενάρια ένταξης στη Σοσιαλιστική Διεθνή

ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου διαψεύδουν τα σενάρια ένταξης στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν τις φήμες που ήθελαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτη αίτημα ένταξης.

Συγκεκριμένα το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, διέψευσε κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης στην Σοσιαλιστική Διεθνή που θα τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη υπό τη προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι απολύτως σαφές ότι, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία». Επίσης επισημαίνεται ότι ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα.

Διαψεύδει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αίτημα ένταξης του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρουν οι εν λόγω πηγές και ξεκαθαρίζουν: «Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου διαψεύδουν τα σενάρια ένταξης στη Σοσιαλιστική Διεθνή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr