ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σε πανικό – Μετά τις εκλογές θα επαναφέρει τη ρήτρα αναπροσαρμογής

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σε πανικό – Μετά τις εκλογές θα επαναφέρει τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Για κυβερνητικό πανικό σε όλα τα επίπεδα κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την Παρασκευή έφερναν προς ψήφιση την αύξηση του ΦΠΑ στις μάσκες και χθες (27.06.2022) αναγκάστηκαν να την πάρουν πίσω μετά τη γενική κατακραυγή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός στο 2015 κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Κάθε φορά, όταν έρχεται αυτή η περίοδος του χρόνου, τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, θυμόμαστε τι συνέβη το 2015 και πόσο κοντά ήρθαμε στην απόλυτη καταστροφή. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα για τις επιλογές που έγιναν εκείνη την χρονιά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά με ασύστολα ψεύδη προσπαθεί να ξαναγράψει την πρόσφατη Ιστορία του τόπου νομίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες είναι λωτοφάγοι» ανέφεραν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζοντας ότι: 

«είναι ο πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα, την οδήγησε στα μνημόνια και τον ελληνικό λαό στην πιο βαθιά φτωχοποίηση.

Ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου της οποίας ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός παρέδωσε το 2015 στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 21 δισεκατομμύρια αποπληρωμές, χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και πρόσβαση στις αγορές.

Ότι ο ίδιος παρέλαβε το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την χώρα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, 10 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία.

Ότι η απόφαση για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία είχε ληφθεί τον Αύγουστο του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και είχε οριστεί για τον Αύγουστο του 2022, ώστε να μπορεί σήμερα ο ίδιος με γελοίους πανηγυρισμούς να την εμφανίζει τάχα ως δικό του επίτευγμα».

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ακόμα ότι «όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να εξαπατήσει για ακόμη μια φορά τον Ελληνικό λαό, οι πολίτες γνωρίζουν, κρίνουν και συγκρίνουν τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της Δεξιάς που μόνο συμφορές έφεραν στον τόπο και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θωράκισε τη χώρα, κράτησε την κοινωνία όρθια και άνοιξε τον δρόμο για την ανάπτυξη».

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζονται να δώσουν μία νέα κοινοβουλευτική μάχη με αφορμή το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί αύριο και μεθαύριο στην Βουλή για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα αναφερθεί στις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τις μεγάλες αυξήσεις στην  ενέργεια, ενώ θα τονίσει ότι ακόμα και η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ένα προεκλογικό τέχνασμα καθώς μιλάμε για αναστολή και όχι για κατάργηση. «Αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα την επαναφέρει», λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σε πανικό – Μετά τις εκλογές θα επαναφέρει τη ρήτρα αναπροσαρμογής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr