ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτα από τα κλειστά σχολεία

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτα από τα κλειστά σχολεία

Για δεύτερη χρονιά η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν πολλές σχολικές εγκαταστάσεις.

«Μόλις λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τα τελευταία δύο χρόνια πανδημίας και κλειστών σχολείων. Με την επιστημονική κοινότητα να ανησυχεί και το παράδειγμα των ΗΠΑ -όπου 252.000 παιδιά νόσησαν μετά το 1o κουδούνι- να τρομάζει, το υπουργείο Παιδείας διακινεί και πάλι παραπλανητικά στοιχεία για το μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη» λένε οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Και προσθέτουν: «Όμως η δημιουργική στατιστική και ο συμψηφισμός δεν αρκούν ώστε να κρυφτεί η πραγματικότητα: περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά, ειδικά στα αστικά κέντρα, στοιβάζονται σε τάξεις των 18-30 μαθητών και το υπουργείο Παιδείας δεν έπραξε απολύτως τίποτα ώστε να επιτευχθεί η αραίωση του μαθητικού πληθυσμού. Αντιθέτως, πέρυσι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει με νόμο στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, ενώ φέτος προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, ακόμα και στην πυρόπληκτη Εύβοια».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δίνουν μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που είπε πριν από λίγες μέρες η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, η οποία επεσήμανε ότι «οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα, ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον μέχρι και τις επαφές στις καθημερινές τους δραστηριότητες».

νέο σχολείο

Σε ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη επισημαίνουν ότι: «Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν με μόνο όπλο το εμβόλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) για τη χώρα μας, μόνο το 5.1% των μαθητών έχει εμβολιαστεί. Άλλα ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής προστασίας δεν υπάρχουν. Ούτε αξιόπιστος μηχανισμός ιχνηλάτησης, ούτε επιπρόσθετο προσωπικό καθαριότητας, ούτε -φυσικά- αραίωση των μαθητών. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή Ειδικών είχε προτείνει ως βασικό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας στα σχολεία, τη μείωση του αριθμού των μαθητών – κάτι που αρνήθηκε η κυβέρνηση με επακόλουθο να μείνουν τα σχολεία κλειστά για το μεγαλύτερο διάστημα στην Ευρώπη.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας για πολλοστή φορά, έστω και την ύστατη στιγμή, να δείξει ότι κατανοεί τις συνθήκες και αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του έναντι των μαθητών και εκπαιδευτικών, που έχουν μείνει μακριά από τα σχολεία τους σχεδόν επί ενάμιση χρόνο. Καλούμε επίσης τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων να συγκαλέσουν κοινή συνεδρίαση με τη συμμετοχή των Εμπειρογνωμόνων, παρότι το αρνείται η κυβέρνηση».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτα από τα κλειστά σχολεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr