ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στον Μητσοτάκη για την πανδημία

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στον Μητσοτάκη για την πανδημία

Πριν καλά καλά σωπάσει ο απόηχος από την συζήτηση που έγινε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Ελληνογαλλικής συμφωνίας – όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε το μεγάλο θέμα των οικονομικών επιπτώσεων που θα υπάρξουν στην χώρα εξ αιτίας του εξοπλιστικού προγράμματος σε μια περίοδο μάλιστα που η ακρίβεια καλπάζει- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε στην αντεπίθεση στοχεύοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τα θέματα της πανδημίας.

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα και καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται να έχει σταματήσει εντελώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας του «να αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας».

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απευθυνθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν προχωράει, αφού είμαστε 20οι σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

«Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας. Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους», αναφέρουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Και προσθέτουν: «Παράλληλα τις μέρες αυτές η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν δε ότι «σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό, αριθμό εξαιρετικά υψηλό. Η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά και την ίδια στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ.

Τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Με την επίκαιρη ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν «συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαρατήρητο πάντως δεν πέρασε από στελέχη του πολιτικού κόσμου το γεγονός ότι και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εταίρος του Αντ. Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο. Δεν μπορεί στη φάση αυτή να έχουμε αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλαγή στην προεδρία του ΕΟΔΥ, ακύρωση της Επιτροπής των Ειδικών, των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων. Όλοι κάνουν σαν να μην βλέπουν το πρόβλημα, έχουμε εξοικειωθεί με το ότι πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στον Μητσοτάκη για την πανδημία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr