Παρασκευή
30.07.2021

ΣΥΡΙΖΑ για τις πατέντες εμβολίων: Άλλο ένα πεδίο ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για τις πατέντες εμβολίων: Άλλο ένα πεδίο ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη

Δικαιωμένα στην ανάδειξη του θέματος της πατέντας των εμβολίων εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που είχαν στο πρωτοσέλιδό τους τίτλο: «Ελληνικά εμβόλια κατά του κορονοϊού – Προς συμφωνία η εξαγορά πατέντας mRNA – Η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία συζητά με δύο αμερικανικές εταιρείες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «η κατοχύρωση των εμβολίων κατά της πανδημίας ως δημόσιο αγαθό συνεχίζει να αποτελεί άμεση ανάγκη» και υπενθύμιζαν την αντίδραση των κυβερνητικών στελεχών ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε από την κυβέρνηση να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

«Η όλη ιστορία αποτελεί άλλο ένα πεδίο ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Στη Βουλή ο ίδιος μίλαγε ειρωνικά για “εμβολιόδεντρα”, στην ευρωβουλή οι ευρωβουλευτές του καταψήφιζαν τις σχετικές προτάσεις και στις τηλεοράσεις οι μονίμως αδιάφοροι υπουργοί του έπαιζαν με τον πόνο του ελληνικού λαού λέγοντας “και τι να την κάνει την πατέντα των εμβολίων η ΕΕ; Κορνίζα;”», τόνιζαν οι ίδιοι άνθρωποι.

Και πρόσθεσαν: «Σήμερα αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή ότι και στο θέμα του εμβολίου τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Αν υπάρχει η βούληση και το σχέδιο. Τίποτα από τα δύο δεν διαθέτει ο κ. Μητσοτάκης: ένας ανεύθυνος που επιλέγει τον διχασμό για να κρύψει την αποτυχία του».

Σχολιάζοντας μάλιστα την χθεσινή απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη ότι «τότε οι φαρμακοβιομηχανίες έλεγαν οι ίδιες ότι δεν μπορούσαν – να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο θέμα της πατέντας», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαιναν ότι είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη  στις φαρμακοβιομηχανίες.

Παράλληλα η Κουμουνδούρου σχολίασε την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων επισημαίνοντας ότι και πάλι το Μέγαρο Μαξίμου βαδίζει χωρίς πρόγραμμα.

«Αφού η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες ενώ επελαύνει η μετάλλαξη «Δέλτα» σε όλο τον κόσμο, τώρα μπροστά στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προαναγγέλλει ότι δεν αποκλείεται η επαναφορά τους» σχολίαζαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

«Τα μπρος πίσω, τα μηνύματα εφησυχασμού, τα ψεύτικα success story και οι αντιφάσεις του κ. Μητσοτάκη καλλιεργούν κλίμα αμφισβήτησης στους πολίτες. Παίζουν στα ζάρια τόσο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών όσο και την οικονομία και τον τουρισμό.

Το μόνο που έχει μείνει στον κ. Μητσοτάκη, αφού τα έκανε μπάχαλο, είναι ο διχασμός και να ρίχνει το φταίξιμο στους πολίτες», σημείωναν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ για τις πατέντες εμβολίων: Άλλο ένα πεδίο ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr