Παρασκευή
12.07.2024

Συνέντευξη με την εικαστικό Valeria – valeriaartgallery.com

Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι του thebriefing.gr σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την γνωστή ελληνίδα εικαστικό Valeria.

 

  • Αγαπητή Valeria καταρχάς να σε ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί σου και να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία στην νέα σου ιστοσελίδα, που βγήκε σήμερα στον αέρα, το valeriaartgallery.com.

 

  • Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεται να απευθυνθώ στο κοινό σας.

 

  • Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύ περιορισμένος για αυτό δεν θα θέλαμε να σας κουράσουμε. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος της τέχνης στους καιρούς που ζούμε καθώς και τι συναισθήματα εκφράζετε μέσα από τα έργα σας.

Πιστεύω ότι ο πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους και πως η Τέχνη, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, παίζει καθοριστικό ρόλο. Όταν βλέπουμε ένα έργο τέχνης νιώθουμε κάθε φορά το συναίσθημα που εκείνη τη στιγμή έχουμε ανάγκη να βιώσουμε: αγάπη, θυμό, χαρά, απογοήτευση, έρωτα, μίσος, αισιοδοξία και τόσα ακόμα συναισθήματα.

Διαλέγοντας λοιπόν, το συναίσθημα που εμείς θέλουμε κάθε φορά από την συναισθηματική μας παλέτα, μπορούμε είτε να επιλέξουμε το έργο τέχνης που μας εκφράζει για να διακοσμήσουμε το χώρο μας είτε, σε άλλες περιπτώσεις, το συναίσθημα μας προτρέπει να προσφέρουμε ένα έργο τέχνης ως δώρο στον/στην σύντροφο μας, στο φίλο μας ή στο συνεργάτη μας και με αυτό τον τρόπο να του μεταφέρουμε ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού γνωρίζοντας ότι θα έχει το δώρο μας πάντα στο χώρο του και ότι θα λειτουργεί ως σύμβολο για όμορφες και θετικές σκέψεις, όπως ότι τον αγαπάμε ή τον σκεφτόμαστε.

Ο συμβολισμός του κάθε έργου τέχνης που δημιουργώ, όπως και ο συμβολισμός του δώρου που πιθανό να θέλετε να προσφέρετε, έχει συνήθως σκοπό να φτιάξει τη διάθεση και να φέρει στο χώρο και τη ζωή μας θετική ενέργεια και ζωντάνια. Διότι, οτιδήποτε όμορφο έχουμε στη ζωή μας, διώχνει το άγχος και γαληνεύει την ψυχή μας. Διότι, οποιαδήποτε επιθυμία για ομορφιά είναι πάντα θεμιτή. Διότι, μας αξίζει να ζούμε μια ζωή γεμάτη αισιοδοξία και πληρότητα.

Σας καλώ λοιπόν, να μην αφήνετε την επιθυμία σας για ομορφιά και αισιοδοξία να ξεθωριάζει. Η Τέχνη είναι θεραπευτική. Η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη της ψυχής μας.

  • Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε να είστε πάντα τόσο ζωντανή και δημιουργική!