Παρασκευή
20.05.2022

Συνέδριο ΝΔ: Το άνοιγμα Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη, το κάλεσμα αυτοδυναμίας και η επίκληση του Ρούσβελτ

Συνέδριο ΝΔ: Το άνοιγμα Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη, το κάλεσμα αυτοδυναμίας και η επίκληση του Ρούσβελτ

 

Ευθύ “άνοιγμα” στη μεσαία τάξη έκανε από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα μέτρα μείωσης των τιμών του ρεύματος, που ανακοίνωσε μία ημέρα πριν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε… το θάρρος να άρει τις αδικίες στην επιβάρυνση αυτής της κοινωνικής ομάδας, η οποία δεν είχε ελαφρυνθεί με τις προηγούμενες παρεμβάσεις.

“Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης” δήλωσε, με το βλέμμα στραμμένο και στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν τη μεσαία τάξη – η οποία αποτελεί παραδοσιακά τον εκλογικό κορμό της Ν.Δ. – να στέλνει ανησυχητικά μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

“Η μοναδική βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παρά τις … “αχαρτογράφητες διεθνείς εξελίξεις” που πυροδοτεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρά “τις αλλεπάλληλες κρίσεις”, υλοποιεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες…

Παράλληλα όμως άφησε και σαφείς αιχμές κατά της Ευρώπης για την αδράνεια της να απαντήσει δραστικά στο πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα “αργοκίνητο υπερωκεάνιο”. Η Ελλάδα  δεν μπορούσε να περιμένει να… “αλλάξει την πορεία του” και γι´ αυτό η κυβέρνηση ανακοίνωσε το δικό της εθνικό σχέδιο, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στόχαστρο του Πρωθυπουργού και ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο κατηγόρησε για δημαγωγία και ότι λέει ψέματα στους πολίτες, ενώ επιχείρησε να αποδομήσει το φιλολαϊκό προφίλ που “καλλιεργεί” το κόμμα της αξιωματικής αντπολίτευσης.

“Όποιος δεν έχει νέες λύσεις, αναμασά παλιά προβλήματα, ποντάροντας στην θυμική αντίδραση από την κάθε δυσκολία. Αγνοώντας, όμως, ότι οι περισσότεροι Έλληνες, η λεγόμενη «σιωπηλή πλειοψηφία», έχουν πάθει και έχουν μάθει» τόνισε.

Μήνυμα νίκης…

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου, σηματοδότησε την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου, με ορίζοντα λήξης σε 12 μήνες από σήμερα.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές κομματικό ακροατήριο επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας κι έστειλε μήνυμα συστράτευσης για νίκη, σημειώνοντας ότι… “μας περιμένει πολλή δουλειά τους επόμενους μήνες και ακόμη περισσότερη την επόμενη τετραετία”.

Το δίλημμα των εκλογών και το κάλεσμα για αυτοδυναμία της Ν.Δ.

«Οι κατακτήσεις των 33 μηνών δεν ήταν αυτονόητες και καθόλου δεδομένες. Αυτό θα είναι και το πολιτικό δίλημμα των επομένων εκλογών. Οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν. Οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποια δύναμη εξελίσσεται και ποια παραμένει βαλτωμένη. Από σίγμα αρχίζουν τρεις λέξεις που όλοι θα σκεφτούν στην κάλπη, σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Η συνέχεια της προόδου ταυτίζεται με την σταθερότητα. Να γιατί δυνατή Ν.Δ. σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα” δήλωσε ο Πρωθυπουργός, αποσπώντας παρατεταμένα χειροκροτήματα.“Η αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει ως αναγκαιότητα», τόνισε.

Κάλεσμα επανασυσπείρωσης

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε κάλεσμα επανασυσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ. Αφού αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους τους προέδρους της Ν.Δ., – τους δύο παρόντες Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή αλλά και τους εκλιπόντες προέδρους – ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως φιλελεύθερη κεντροδεξιά, σημειώνοντας ότι ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου και στέκεται “δίπλα στον κάθε πολίτη”, όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου.

Με τα λόγια του Ρούσβελτ

Επικαλούμενος τα λόγια του Φραγκλίνου Ρούσβελτ… “μία σπουδαία δημοκρατία πρέπει να είναι προοδευτική γιατί θα πάψει να είναι δημοκρατία και σπουδαία” δήλωσε αισιόδοξος για την εποχή που έρχεται. “Η Ν.Δ. και η δημοκρατία μας θα είναι πάντα σπουδαίες. Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας” κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

To άρθρο Συνέδριο ΝΔ: Το άνοιγμα Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη, το κάλεσμα αυτοδυναμίας και η επίκληση του Ρούσβελτ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr