Συνάντηση Μητσοτάκη με Ράμα για τον Φρέντι Μπελέρη – «Να ορκιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας»

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ράμα για τον Φρέντι Μπελέρη - «Να ορκιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας»

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του, Έντι Ράμα, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα Τίρανα, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Βερολίνου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα με τον οποίο συζήτησε την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη ότι θα πρέπει αυτό το θέμα να επιλυθεί, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας να ορκιστεί, ως προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στην ΕΕ.

Η Διαδικασία του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε εν όψει των τακτικών εκθέσεων προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των υποψήφιων χωρών, και της συζήτησης για τη Διεύρυνση της ΕΕ, η οποία άρχισε στην άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα και αναμένεται να κορυφωθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Συνάντηση Μητσοτάκη με Ράμα για τον Φρέντι Μπελέρη – «Να ορκιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr