Συνάντηση Μητσοτάκη με καλλιτέχνες – Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Συνάντηση Μητσοτάκη με καλλιτέχνες - Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Συνάντηση με εκπροσώπους των καλλιτεχνών είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, και αφού μεσολάβησε η άρνηση των εκπροσώπων της να συναντηθούν με τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοιχτός σε συζήτηση. “Δεν είμαστε απέναντι στους καλλιτέχνες, είναι δεδομένη και δημόσια διακηρυγμένη η απόφασή του για καθαρές ρήσεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα στις παραστατικές τέχνες”, τονίζουν.

Αναφορικά με το προεδρικό διάταγμα, υπογραμμίζεται ότι δεν θίγει επαγγελματικά, μισθολογικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα κι έχουν δοθεί εγγυήσεις με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνται ρητά οι καλλιτέχνες από αυτό.

Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ως προς τον καλλιτεχνικό κόσμο:

-Στις δημόσιες και πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές παραστατικών τεχνών έως το 2025, είναι η άμεση νομοθέτηση για δίκαιη αμοιβή καλλιτεχνών σε όλο το δημόσιο.

-Η προστασία και διασφάλιση των ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.

Πηγή: Naftemporiki.gr