Συμβολαιογράφοι Αθήνας – Πειραιώς και Νήσων: Αποχή για 20 ημέρες

Συμβολαιογράφοι Αθήνας - Πειραιώς και Νήσων: Αποχή για 20 ημέρες

Από τις 30 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2022 θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας, Πειραιώς και Νήσων διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστήσει υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων. 

Οι συμβολαιογράφοι θεωρούν ότι εκτός των προβλημάτων που δεν έχουν επιλυθεί, η ασφάλεια των συναλλαγών καθώς και η δυνατότητα επιλογής των συμβαλλομένων πρέπει να επιτρέπει και την δια φυσικής παρουσίας καταχώρηση. Αυτό που ζητούν είναι να  επιλυθούν όλα τα τεχνικά και νομικά θέματα, έτσι ώστε ο πολίτης να έχει δικαίωμα επιλογής. 

Μεγάλος αριθμός συμβολαιογράφων ψήφισε υπέρ της αποχής από σήμερα και μέχρι την επίλυση των προβλημάτων, ενώ ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρούσκας απέσυρε την αρχικά υποβληθείσα πρότασή του με αποτέλεσμα η υπερψηφισθείσα πρόταση να είναι εκείνη της μειοψηφίας του Δ. Σ .

Με τον Σύλλογο της Αθήνας συντονίζονται ήδη και οι λοιποί συμβολαιογραφικοί σύλλογοι άλλων περιοχών (μερικοί εκ των οποίων ήδη απέχουν)  και αναμένεται η προκηρυχθείσα στις 30.5.2022 αποχή να είναι πανελλαδική. 

Οι συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα θέματα που εκτέθηκαν στην   γενική συνέλευση θα τεθούν υπόψη των εκπροσώπων την Πέμπτη το μεσημέρι σε συνάντηση που έχει ορισθεί μεταξύ αυτών και των μελών του Δ. Σ της Αθήνας. 

naftemporiki.gr 

 

Πηγή: Naftemporiki.gr