Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Διαψεύδει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ότι μεσολάβησε για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Διαψεύδει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ότι μεσολάβησε για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, διέψευσε μέσω της εκπομπής “T-live” της Τατιάνας Στεφανίδου, ότι μεσολάβησε για τη μετάταξη του σταθμάρχη, ο οποίος θα απολογηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση τρένων. 

Ο 59χρονος μέχρι το 2011 εργαζόταν στον ΟΣΕ, στην αποθήκη αποσκευών. Στη συνέχεια και για 10 χρόνια έγινε υποχρεωτική του μετάταξη στο Υπουργείο Παιδείας και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Πριν από λίγους μήνες, στις 30 Ιουνίου του 2022 μετατάχθηκε και πάλι στον ΟΣΕ, αυτή τη φορά ως σταθμάρχης, πέρασε την απαραίτητη 6μηνη εκπαίδευση και ήταν στη θέση του σταθμάρχη μόλις ένα μήνα.

Την περασμένη Τρίτη (28.02.2023) και ενώ ήταν σταθμάρχης μόλις ένα μήνα, φέρεται να έκανε το μοιραίο λάθος. Αφού άλλαξε τα κλειδιά στη γραμμή καθόδου για να περάσει ο τοπικός προαστιακός 2597, ξέχασε να τα επαναφέρει στην ευθεία. Έτσι, όταν η επιβατική αμαξοστοιχία ιντερσίτι 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας, έδωσε τη λάθος έγκριση (άκου εδώ το ηχητικό ντοκουμέντο) και το τρένο μπήκε στη γραμμή καθόδου.

Τι απαντά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Από την πρώτη στιγμή διακινείται η πληροφορία, πως, ενδεχομένως κάποιος πολιτικός μεσολάβησε για να γίνει σταθμάρχης στα 59 του χρόνια. Η εκπομπή “T-Live” επικοινώνησε με τον βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος διέψευσε, κατηγορηματικά, ότι έχει κάποια σχέση με την επιλογή ή τη μετάταξη του σταθμάρχη.

Γιώτα Κηπουρού: Διακινείται η πληροφορία ότι μεσολαβήσατε για τη μετάταξη του σταθμάρχη.

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν έχω καμία εμπλοκή στο πώς αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε στη θέση του σταθμάρχη, ούτε με την επιλογή, ούτε με την τοποθέτηση, ούτε με τη μετάθεση.

Γιώτα Κηπουρού: Ούτε εσείς, ούτε κάποιος από το γραφείο σας;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Όχι.

Γιώτα Κηπουρού: Δεν τον έχετε γνωρίσει ποτέ αυτό τον άνθρωπο, δεν έχετε ακούσει το όνομά του;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Όχι, δεν σας είπα ότι δεν τον έχω γνωρίσει, με ψηφίζουν 27.500 πολίτες.

Γιώτα Κηπουρού: Τον γνωρίζετε; Είναι ψηφοφόρος σας;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν τον φέρνω στη μνήμη μου. Πάντως, το γραφείο μου δεν έχει ασχοληθεί με υπόθεσή του.

Γιώτα Κηπουρού: Δεν έχει, δηλαδή, επισκεφθεί ο σταθμάρχης το πολιτικό σας γραφείο, ούτε έχει μιλήσει με κάποιον συνεργάτη σας;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, τι να σας πω; Στο γραφείο μου μπαίνει κόσμος.

To άρθρο Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Διαψεύδει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ότι μεσολάβησε για τη μετάταξη του σταθμάρχη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr