Συγχαρητήρια της Μενδώνη στο Γιώργο Λάνθιμο για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας με την ταινία «Poor Things»

Συγχαρητήρια της Μενδώνη στο Γιώργο Λάνθιμο για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας με την ταινία «Poor Things»

Μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα, χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τη διάκριση του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα για την ταινία του “Poor Things”.

«Σε μια ώρα σκληρής δοκιμασίας για τη χώρα μας και των υπεράνθρωπων προσπαθειών των ανθρώπων της, ο Γιώργος Λάνθιμος, στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, κατακτά τον Χρυσό Λέοντα, το ανώτατο βραβείο της Μόστρα, για την ταινία του “Poor Things”. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα της προσπάθειας και της δημιουργίας», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με αφορμή την απονομή του «Χρυσού Λέοντα», του μεγάλου βραβείου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στον Γιώργο Λάνθιμο.

«Αυτή είναι η καλύτερη ταινία του Λάνθιμου, όπως ομολογούν όσοι είχαν την τύχη να τη δουν. Το βραβείο έρχεται να επιστέψει τη χορεία των διθυραμβικών κριτικών που συγκέντρωσε, αλλά και να επιβραβεύσει το πηγαίο ταλέντο του, την απόλυτα προσωπική αλλά ευρύτατα αναγνωρίσιμη, κινηματογραφική του γραφή και, προπάντων, μια μακρά, καρποφόρα, ανοδική πορεία δημιουργίας. Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο, τους συνεργάτες του και τους συντελεστές των Poor Things», κατέληξε στο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού.

To άρθρο Συγχαρητήρια της Μενδώνη στο Γιώργο Λάνθιμο για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας με την ταινία «Poor Things» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr