Στην Πάρνηθα ο Κ. Μητσοτάκης- Ενημέρωση για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών

Στην Πάρνηθα ο Κ. Μητσοτάκης- Ενημέρωση για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών

Μέχρι το Πυροφυλάκιο της Κυράς στην κορυφή του βουνού έφτασε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε την Πάρνηθα.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην περιοχή περίπου στις 18:50. Ενημερώθηκε από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με εναέρια και επίγεια μέσα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, έχοντας από το σημείο πλήρη εικόνα των περιοχών που επλήγησαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

Σήμερα, Παρασκευή, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πηγή: Naftemporiki.gr