Στη Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας – Θα συναντηθεί με τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο

Στη Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας – Θα συναντηθεί με τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο

Συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, θα έχει την Παρασκευή (21.04.2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του στο Βερολίνο.

Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ομογενείς σε εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βερολίνου και αργότερα θα συναντηθεί με την ηγεσία του Die Likne. Το πρωί της Παρασκευής (21.04.2023) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία του SPD στο κτίριο Βίλι Μπραντ, όπου θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η συνάντηση του Αλέξη  Τσίπρα με τον Όλαφ Σόλτς έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα τον Φεβρουάριο και αποτελεί ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα για την σημασία που αποδίδουν ΗΠΑ και Γερμανία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  αλλά και στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι ξανά στην κυβέρνηση». 

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ελάχιστες είναι οι φορές που τόσο ο Άντονι Μπλίνκεν όσο και ο Όλαφ Σολτς βλέπουν αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Εξάλλου, της συνάντησης Τσίπρα – Σολτς είχε προηγηθεί η στήριξη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον Ιούνιο του 2021 στην προεκλογική εκστρατεία του Σολτς, όπου ο Αλ. Τσίπρας προσκλήθηκε σε τακτική συνάντηση των ευρωσοσιαλιστών.

Αναφερόμενα στην συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο με την ηγεσία του Die Linke, τα στελέχη της Κουμουνδούρου  λένε ότι  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα από τα πιο ισχυρά προοδευτικά κόμματα στην Ευρώπη και παραμένει μέλος της οικογένειας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. «Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λειτουργεί ως γέφυρα της Αριστεράς με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα» επισημαίνουν, τονίζοντας ότι «η σχέση με το SPD είναι σταθερή, όπως φάνηκε και από την πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός τον Νοέμβριο του 2018 να μιλήσει σε συνέδριο του SPD».

To άρθρο Στη Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας – Θα συναντηθεί με τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr