Στέλιος Πέτσας: Σήμερα η λύση για άδειες και rapid test σε ΕΦΚΑ και Εργάνη

Στέλιος Πέτσας: Σήμερα η λύση για άδειες και rapid test σε ΕΦΚΑ και Εργάνη

Στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 βρέθηκε καλεσμένος ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τα τεστ και τις άδειες ειδικού σκοπού.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας για τα σχολεία: «Θεώρησαν ότι έχουν το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία» και εξήγησε πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας». «Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε σχετικά με τα σημεία εξέτασης για κορονοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να τα αυξήσουμε».

Σημείωσε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των ράπιντ τεστ από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της Εργάνης.

 

Ο ίδιος εκτίμησε πως, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αληθινό πρόβλημα είναι αυτό «που έχουμε να αντιμετωπίσουμε της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης».

Αναφέρθηκε και στις άδειες ειδικού σκοπού εξηγώντας πως τις επόμενες ώρες θα δοθούν απαντήσεις και κάλεσε τον κόσμο «να βγάλει λίγο αβεβαιότητα από το πλάνο». 

«Μέσα σε 7-10 μέρες θα δούμε αν κάναμε τη σωστή επιλογή», είπε. Σε ερώτηση για την τιμή των PCR τεστ, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση».

To άρθρο Στέλιος Πέτσας: Σήμερα η λύση για άδειες και rapid test σε ΕΦΚΑ και Εργάνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr