Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σαρωτική νίκη στον β’ γύρο των εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης πέτυχε ο Στέλιος Αγγελούδης εκτοπίζοντας τον Κωνσταντίνο Ζέρβα από τον δημαρχιακό θώκο.

(Φωτ. ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Αγγελούδης, επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» ο οποίος την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε τερματίσει δεύτερος με 25,74% κατάφερε να εκλεγεί στον β’ γύρο με συντριπτικό ποσοστό 67,33%, έναντι 32,67% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος.

(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ)

Με νομικές σπουδές και έχοντας ασκήσει για πολλά χρόνια δικηγορία ο κ. Αγγελούδης έχει θητεύσει σε θέσεις αιχμής όπως Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο κ. Αγγελούδης είχε μιλήσει για τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας θέτοντας ως σαφή και εύστοχο στόχο: «Μια Θεσσαλονίκη εξωστρεφή, πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, πιο προσβάσιμη, πιο καθαρή και πιο φωτεινή».

«Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία, όλοι μαζί, για μια καλύτερη καθημερινότητα. Δεν περισσεύει κανείς. Για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Είναι η ώρα της δουλειάς» δήλωσε σήμερα αμέσως μετά την εκλογική νίκη του.

Πηγή φωτ. omadagiatithessaloniki.gr

Ακολουθεί το βιογραφικό του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης και οι κυριότεροι σταθμοί της διαδρομής του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη. Σπούδασε Νομικά και άσκησε για πολλά χρόνια δικηγορία. Έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Πηγή φωτ. facebook.com/SteliosAngeloudis

Διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, ενώ από το 2001 συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ συμμετείχε ως εντεταλμένος σύμβουλος, στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πηγή φωτ. facebook.com/SteliosAngeloudis

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του σημείωμα, η θητεία του στο λιμάνι «συνδέθηκε με δύο πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Το άνοιγμα του λιμανιού στην πόλη με την ανάπλαση της πρώτης προβλήτας και την είσοδο του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης στους προορισμούς του τουρισμού κρουαζιέρας».

Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι, επέστρεψε στα δικηγορικά του καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πηγή: Naftemporiki.gr