Στεκόμαστε αρωγοί στο έργο και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Στεκόμαστε αρωγοί στο έργο και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις «θωρακίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία, προστατεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών στον Σκαραμαγκά.

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την στήριξη της κυβέρνησης στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους, υπενθυμίζοντας όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια. «Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στεκόμαστε πάντα αρωγοί στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Όχι μόνο ως προς τον εξοπλισμό σας, γνωρίζετε τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τα τελευταία χρόνια. Στεκόμαστε, όμως, αρωγοί και στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε» τόνισε.

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τους εννέα τελειόφοιτους της σειράς 197-198 της σχολής ΟΥΚ να ασκούνται σε στίβο μάχης.

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε σκάφος ανορθόδοξου πολέμου και ταχείας μεταφοράς «Αίολος» και κατευθύνθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο, όπου ξεναγήθηκε στους νεόδμητους χώρους του ΚΕΕΔ από τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Αλεξάκη.

Από το Διοικητήριο του ΚΕΕΔ ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε στρατιωτική επίδειξη με την ανάπτυξη ελικοπτέρων, εξωλέμβιων Zodiac, jet ski και αλεξιπτωτιστών με σκοπό την κατάληψη ακτής και τη διάσωση ομήρου.

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο Διοικητής της ΔΥΚ Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Νασσόπουλος και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος.

Πηγή: Naftemporiki.gr