Σταύρος Παπασταύρου: Συνάντηση με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία – Τι συζητήθηκε | Ειδήσεις για την Οικονομία

Σταύρος Παπασταύρου: Συνάντηση με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία – Τι συζητήθηκε | Ειδήσεις για την Οικονομία

Το Προεδρείο και μέλη του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία συνάντησε ο Σταύρος Παπασταύρου, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στη Βουλγαρία.

Το Συμβούλιο στελεχώνεται από εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών-κολοσσών όπως η ΕΚΟ, ο όμιλος Σφακιανάκη, η βιομηχανία Λούλης, η ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ και θυγατρικές των ομίλων ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΕΤΕΜ, καθώς και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γείτονα χώρα.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, αφότου τους συνεχάρη για τη διαρκή εκπροσώπηση των ελληνικών συμφερόντων στη χώρα, συμμετείχε σε πολύωρη συζήτηση, όπου και παρέθεσε άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

Για παράδειγμα, οι εξαγωγές της χώρας μας ανήλθαν συνολικά στα 4,3 δις ευρώ (2,3 δις € πλην φυσικού αερίου) έναντι 2 δις ευρώ το 2021 και οι εισαγωγές μας στα 2,2 δις ευρώ (2 δις € πλην φυσικού αερίου), καθιστώντας την Βουλγαρία τον δεύτερο πελάτη ελληνικών προϊόντων παγκοσμίως μετά την Ιταλία.

Στον αντίποδα, οι εισαγωγές της Ελλάδας από τη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 18,3% πέρσι, φτάνοντας σε αξία τα 2,6 δισ. ευρώ. Μάλιστα, στη Βουλγαρία αναπτύσσουν δραστηριότητα 18.000 ελληνικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 20.000 εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Χρεώσεις ακόμη και κάτω από 11 λεπτά την κιλοβατώρα ετοιμάζουν οι πάροχοι για τα σταθερά συμβόλαια

Επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται στις 31 Ιανουαρίου 2024

H Γαλλία απέφυγε οριακά την ύφεση – Στάσιμο το ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο 2023 (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr