Σταϊκούρας: «Task Force» για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων του Σιδηροδρόμου | Ειδήσεις για την Οικονομία

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία είναι μισό «σκαλοπάτι» από την επενδυτική βαθμίδα | Ειδήσεις για την Οικονομία

Ομάδα εργασίας για την άμεση επίλυση ζητημάτων του Σιδηροδρόμου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, στην οποία και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος της «Task Force» είναι η τακτική συνεργασία και ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των δράσεων για την άμεση αντιμετώπιση εκκρεμών ζητημάτων και την καλύτερη λειτουργία του Σιδηροδρόμου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποφασίστηκε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να διαμορφωθεί από τους φορείς μια τελική πρόταση για συμφωνία – πλαίσιο, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες μεταξύ των μερών.

Απώτερος στόχος της προσπάθειας είναι να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του παρεχόμενου μεταφορικού έργου, επ’ ωφελεία των επιβατών και του συνόλου των χρηστών του δικτύου.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, συμμετείχαν οι γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, και Υποδομών, Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός, ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Κωνσταντίνος Κεσεντές, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Ιωάννα Δούνια, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train Maurizio Capotorto, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Ξηρουχάκης (ΤΧΣ): «Ισχυρό ενδιαφέρον ξένων funds για τις ελληνικές τράπεζες»

Eurostat: Επιστροφή σε εμπορικό πλεόνασμα €1 δισ. για την ΕΕ στο β’ τρίμηνο 2023

Στον ορίζοντα νέα επισιτιστική κρίση – Οι καιρικές συνθήκες φέρνουν ελλείψεις και στη ζάχαρη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Πηγή: Newmoney.gr