Σταϊκούρας: Πότε θα αποκατασταθεί ο σιδηροδρομικό δίκτυο – Πολύ πάνω από 150 εκατ. ευρώ το κόστος | Ειδήσεις για την Οικονομία

Σταϊκούρας: Πότε θα αποκατασταθεί ο σιδηροδρομικό δίκτυο – Πολύ πάνω από 150 εκατ. ευρώ το κόστος | Ειδήσεις για την Οικονομία

Για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε στον θεσσαλικό κάμπο η κακοκαιρία Daniel, μίλησε ο υπουργός μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως, «αυτή τη στιγμή γίνονται αυτοψίες από τους μηχανικούς του υπουργείου υποδομών και μεταφορών αλλά και από τους φορείς του υπουργείου. Παράδειγμα, κτιριακές υποδομές, όπως τα σχολεία. Πλήρη αποτύπωση της κατάστασης δεν έχουμε, ούτε μπορώ να σάς δώσω τώρα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών. Για συγκεκριμένους λόγους».

Ωστόσο, εξήγησε μιλώντας από σε περίπτερα μέσων ενημέρωσης στη ΔΕΘ, «πρώτα απ’ όλα γιατί στη βασική προσβασιμότητα των πολιτών στα χωριά τους ήδη ενεργεί η περιφέρεια, με πόρους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, οι πρώτες παρεμβάσεις γίνονται για να υπάρξει προσβασιμότητα των πολιτών στα χωριά τους. Αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Από την πολιτεία, μετά, στην υλοποίηση των έργων».

Υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός μεταφορών αναφέρθηκε ειδικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο: «Στον ΟΣΕ οι αποκαταστάσεις θα πάρουν πάρα πολλούς μήνες. Και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι, το κόστος, υπερβαίνει σημαντικά τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη μιλάμε για τις υποδομές, μιλάμε για γέφυρες., για σιδηροδρομικούς σταθμούς για συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης που πρόσφατα παραδόθηκαν.

Αυτά έχουν υποστεί σημαντικότατες ζημιές και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μέσα από την ανακατανομή πόρων του ταμείου ανάκαμψης ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να παρέμβουμε σε γέφυρες, σε δρόμους και στο σιδηροδρομικό δίκτυο το συντομότερο δυνατόν. Με τις διαδικασίες που ψηφίστηκαν στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα», τόνισε, επισημαίνοντας ότι, σε αυτή τη φάση, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το χρονικό διάστημα αποκατάστασης.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι 4+1 λόγοι για τη διόρθωση του Σεπτεμβρίου – Η αντίδραση και οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια

EE vs EE: Ευρωπαϊκός «εμφύλιος» για τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα (vid + tweet)

Σε δημοπρασία η «Femme à la montre» του Πικάσο: Πόσο αναμένεται να πωληθεί

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr