«Σπόντα» Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις εκλογές: «Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις»

«Σπόντα» Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις εκλογές: «Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε «σπόντα» στον Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογών κατά την διάρκεια της σημερινής (11.5.2023) επίσκεψής του στα Τρίκαλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου με θέμα: «Για τις πόλεις που θέλουμε», στο Μουσείο Τσιτσάνη. Σε κάποια στιγμή της κουβέντας ο δήμαρχος των Τρικάλων έκανε αναφορά σε μια εφαρμογή που δείχνει ποια γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου είναι διαθέσιμα ώστε να τα κλείνουν τα παιδιά και να μην περιμένουν. Εκεί ο Πρωθυπουργός έριξε το έμμεσο, αλλά σαφές «καρφί» για τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σιβυλλικά με… αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα: «Εμείς όταν παίζαμε μπάσκετ στην Αμερική είχαμε έναν κανόνα. Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις. Κερδίζεις παίζεις. Μπαίνει ο επόμενος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στη συνάντηση του με τον με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και την ανάπτυξη των περιφερειών και τόνισε ότι η πρόκληση αυτή είναι «εθνική και τοπική».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν και το βλέπουμε στα Τρίκαλα με τα έργα που γίνονται, όμως πρέπει να υπηρετούν ένα κοινό όραμα, όπως επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον σκληρό πυρήνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκτούν μεγάλη σημασία «γιατί θέλουμε τα έργα να υλοποιούνται και πρέπει να πω ότι εδώ στη Θεσσαλία δείχνετε το δρόμο».

«Έτσι βγαίνει η περιφέρεια από την απομόνωση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δημιουργία του «Μουσείου Τσιτσάνη» και είπε ότι αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα από αυτούς που κάνουν τα Τρίκαλα έναν σημαντικό προορισμό, σε κάτι που συμβάλλουν και τα έργα που προωθεί η κυβέρνηση στην περιοχή.

Τα Τρίκαλα έχουν αποκτήσει πολύ καλή ποιότητα ζωής, και μπορούν να προσελκύσουν ψηφιακούς νομάδες που αναζητούν ποιότητα ζωής, υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο, καλά σχολεία νοσοκομεία κλπ.

«Έτσι βγαίνει η περιφέρεια από την απομόνωση» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε ότι το μέλλον για τον ίδιο, είναι η αποκέντρωση των φιλικών προς το περιβάλλον μέσων παραγωγής ενέργειας, και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ΑΠΕ. Είπε ότι τα Τρίκαλα προσφέρονται για έξυπνη κινητικότητα τόσο με τα ποδήλατα, όσο και με την ηλεκτροκίνηση, ενώ αναφέρθηκε στα ζητήματα της προσβασιμότητας στα δημόσια κτήρια που-όπως είπε- είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση και αποτελεί προτεραιότητα, και «είναι ένας δρόμος από τον οποίο δεν πρέπει να ξεφύγουμε, και πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος για την κοινωνία».

«Μας κατηγόρησαν ότι καταστρέφουμε την Ακρόπολη»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην Ακρόπολη «το κάναμε όταν εγκαινιάσαμε το ασανσέρ και μας κατηγόρησαν ότι καταστρέφουμε την Ακρόπολη, ενώ την επισκέφθηκαν στη συνέχεια άτομα που ουδέποτε είχαν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν».

Αναφέρθηκε στα Μετέωρα και την ραγδαία τουριστική τους ανάπτυξη, και είπε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα και να σκεφτούμε πως θα διαχειριστούμε τον κόσμο που θα επισκέπτεται την περιοχή η οποία αναπτύσσεται.

«Η επανάσταση των ψηφιακών εφαρμογών δεν έγινε τυχαία»

Αναφέρθηκε στις ψηφιακές εφαρμογές, λέγοντας ότι έγινε μια επανάσταση και δεν έγινε τυχαία, αλλά η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη. Προσέθεσε ότι η καινοτομία στις εφαρμογές που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και οι ιδέες θα έρθουν αποκεντρωμένα και όχι απαραίτητα από το κέντρο, και τις οποίες μπορεί να τις υιοθετήσει και το κέντρο και να τις χρηματοδοτήσει στη συνέχεια.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι πρέπει να υπάρχουν προληπτικά έργα για τις φυσικές καταστροφές και επισήμανε ότι ο «Ιανός» στοίχισε κοντά στο 1 δισ. ευρώ, κόστος που το χαρακτήρισε αδιανόητο για την διάρκεια του φαινομένου, ενώ είπε ότι πλέον αυτά τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά απ’ ότι στο παρελθόν λόγω κλιματικής αλλαγής.

To άρθρο «Σπόντα» Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις εκλογές: «Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr